Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms "Eurobasket 2017" D grupas pēdējās spēles pauda cerību, ka mačā pret mājinieci Turciju tiks ievēroti godīgas spēles principi.

Latvijas izlase ceturtdien pulksten aizvadīs maču pret Turcijas valstsvienību, cīnoties par labāku vietu apakšgrupā.

"Turcija šajā čempionātā ir labākā vienā rādītājā – viņi vidēji spēlē gūst 26 punktus pēc pretinieku kļūdām. Viņi pretiniekiem agresīvi un haotiski brūk virsū pa diviem, izmantojot nosacītu presingu. Ja pretinieki nav gatavi šim spiedienam, tad turki pārķer bumbu un realizē iespējas," pēc trešdien aizvadītā treniņa žurnālistiem teica Bagatskis. "Galvenais mums ir nekļūdīties pārejā un neļaut mest trīspunktu metienus. Rīt viņus jāpiespiež spēlēt pieci pret pieci, bet uzbrukumā jāspēlē pacietīgi un agresīvi."

"Pats galvenais, lai tiktu ievēroti godīgas spēles principi, ja jūs saprotat, ko es ar to domāju," norādīja Bagatskis, cerot, ka mājinieki nesaņems nekādas papildus priekšrocības.

Bagatskis stāstīja, ka komandā veselības stāvoklis esot uzlabojies. Tāpat viņaprāt tribīņu spiedienam Latvijas izlases basketbolisti būs gatavi. "Viņi ne vien ar tādu ir saskārušies. Tas pat būs interesantāk," teica treneris.

"Mums nevienā jomā pret turkiem nav pārsvara. Katrai komandai ir savas stiprās un vājās vietas, taču mēs zinām visu par viņiem un viņi zina visu par mums. Turki kā nācija ir agresīvāka, mēs esam mierīgāki un flegmatiskāki. Mums emocijas ir jātransformē basketbolā un izpildījumā," skaidrojas Latvijas izlases ilggadējais vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!