Foto: F64

Latvijas basketbola izlases kandidātam Jānim Bērziņam, kurš sestdien valstsvienības pārbaudes spēlē Somijā guva traumu, nepieciešama operācija, tāpēc izlasei viņš Eiropas čempionāta finālturnīrā palīdzēt nevarēs, atklājis izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Sestdien pārbaudes spēlē Tamperē pret Somijas izlasi traumu guvušā Bērziņa savainojums izrādījies nopietns, kuram ir nepieciešama operācija. 24 gadus vecais basketbolists karjeras laikā vairākkārt cīnījies ar savainojumiem, divas reizes viņam smagi bija traumētas ceļgala krusteniskās saites, tostarp aizvadītajā sezonā.

"Dakteris Valdis Andersons un mūsu dakteri teica, ka jātaisa operācija. Visa komanda vēlam Jānim saglabāt optimismu, pozitīvu attieksmi un pēc iespējas ātrāk atgriezties basketbola laukumā," pauda Bagatskis.

Tāpat pirmdien potītes traumu guvis Ojārs Siliņš, taču tā nav tik nopietna, un, ja trešdien vakarā basketbolists varēs trenēties, viņš kopā ar izlasi dosies uz pārbaudes turnīru Klaipēdā, kas notiks šīs nedēļas nogalē, skaidroja Bagatskis.

"Ja Ojārs vakarā nevarēs trenēties ar 100% atdevi, ārstu rekomendācijas ir traumu izārstēt, ja gribam, lai viņš būtu palīgs. Viņš saka, ka varētu sevi piespiest, jo arī aizvakar, kad treniņa vidū guva traumu, aizvadīja to līdz galam," stāstīja treneris.

Pavisam noteikti uz Klaipēdu nedosies Strēlnieks, kura ģimenē otrdien piedzima atvase, kā arī Dāvis Bertāns, kurš aizvadītajā nedēļā kļuva par precētu vīru. Bagatskis norādīja, ka Strēlnieks guvis lielāko uzvaru dzīvē un ir arī svarīgākas lietas nekā basketbols.

Kopā ar Dāvi Bertānu ieradies arī treneris Kamerons Hodžess no Sanantonio "Spurs" komandas. "Treneris atbrauca aizvakar un otrdien viņi darbojās individuāli. Redzot, ko mēs darām, treneris secināja, ka visas lietas ir Dāvim noderīgas, tāpēc šodien treniņa beigās viņš piedalījās. Individuāli strādājot, ko es vēroju, Dāvis izskatās lieliski, izskatās karaliski. Tomēr svarīgākais ir kā viņš izskatīsies laukumā," teica Bagatskis, piebilstot, ka Bertāna treneris ar izlasi būs kopā visu laiku.

Šonedēļ kopā ar komandu nav Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš ir devies plānotā braucienā uz Dienvidāfriku, lai piedalītos NBA delegācijas vizītē Āfrikā, taču viņš būs atpakaļ nākamās nedēļas sākumā, turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam.

Latvijas izlases kandidāti pārbaudes turnīrā Klaipēdā sestdien pusfinālā tiksies ar Gruzijas valstsvienību, bet otrā pārī spēkosies Lietuva un Polija. Savukārt svētdien savā starpā tiksies pirmo maču uzvarētājas un zaudētājas komandas.

"Klaipēdas turnīrā būs trīs jauni spēlētāji un mūsu uzdevums ir meklēt īstos sastāvus - ar četriem, pieiem basketbolistiem nevar uzvarēt spēli, mums jāpanāk, lai komanda ir viengabalaina, katrs spēlētājs zinātu savu lomu un komanda stabilizētu savu spēli. Pie tā strādāsim," stāstīja treneris. "Mums ir jauni spēlētāji, ir nedaudz pamanījies uzbrukums. Aizsardzībā ir tie paši principi, tomēr tie jāiemāca jaunajiem spēlētājiem."

Pirmo pārbaudes maču savā laukumā Latvijas izlase aizvadīs 11. augustā jeb nepilnu mēnesi pēc treniņnometnes sākuma, tiekoties ar Poliju.

Eiropas čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms, Iļja Gromovs (abi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Saloniku PAOK, Grieķija), Aigars Šķēle ( "Ventspils"), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas "Parma", Krievija), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs ("Liepāja"/"Triobet"), Jānis Timma ("Baskonia", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Mārtiņš Meiers (Kazaņas "Unics", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!