Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis bija diezgan apmierināts par savas komandas sniegumu principiālajā pārbaudes spēlē pret Lietuvas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā ar rezultātu 87:77 pārspēja Lietuvas izlasi, uz veiksmīgas nots turpinot gatavošanos "Eurobasket 2017".

"Pirms spēles spēlētājiem teicu, ka Lietuvas izlase zina, kā spēlēt, lai arī kādā sastāvā būtu. Mēs sākam tā, kā vajadzēja sākt. Mēs bijām pamatoti uzvilkti, mums izdevās pamatoti uzbrukumi. Cik labs spēles sākumā būs uzbrukums, no tā būs atkarīgs, cik labs būs turpinājums gan aizsardzībā, gan cīņā par atlēkušajām bumbām," pēcspēles preses konferencē teica Bagatskis. "Priecēja kļūdu skaits – katrā puslaikā bija piecas kļūdas. Bija sasteigti metieni, un uz tā rēķina lietuvieši atrada vieglos punktus un iespējas. 10 kļūdas ir tuvu ideālam. Lietuvas izlase kontrolēja grozu, lai arī daudz spēlēja ar mazo sastāvu. Mēs zaudējām zem groza, bet nezaudējām kļūdās. Labi, ka svarīgos brīžos spējām nomierināties."

Bagatskis šajā mačā lielu spēles laiku atvēlēja sešiem spēlētājiem, tomēr visi laukumā nākušie spēlētāji esot devuši ieguldījumu komandas sniegumā.

"Varbūt liekas, ka mums pārsvarā spēlē tikai seši spēlētāji, bet lielu pienesumu mums deva visi, kas nāca no maiņas. Likās, ka aizsardzībā lietuviešus apturēsim. Mēs tikām galā paši ar sevi. Svarīgi ir panākt, ka spēlējam kvalitatīvu basketbolu visas 40 minūtes. Tā brīžiem ir utopija, bet es ticu, ka varam to sasniegt," turpināja treneris.

Šajā mača uz rezervistu soliņa palika viens no komandas līderiem Kristaps Janičenoks, taču viņam nekādas veselības problēmas neesot. Viņš netika laukumā, jo pretspēlētāji šoreiz viņam bijuši neērti.

"Janičenoka nespēlēšana nebija plānota, bet šajā spēlē Lietuvai trešās pozīcijas spēlētāji darbojās zem groza. Lai nezaudētu auguma centimetros, izmantojām Žani Peineru, kurš spēlēja ļoti kvalitatīvi," uzsvēra Bagatskis.

Porziņģis šajā mačā savāca četras piezīmes, tomēr tas viņam netraucēja izšķirošajos brīžos aizsardzībā nospēlēt teicami: "Porziņģim bija piezīmju problēma, taču viņš ir gudrs spēlētājs. Minūtes pārtraukumā pateicām, ko viņam vajag darīt aizsardzībā. Viņš pēc tam aizsardzībā nospēlēja lieliski, nedeva Valančūnam un Motiejūnam iespēju. Viņš nospēlēja fenomenāli un neveica nevienu lieku darbību. "

Tāpat Bagatskis atklāja, ka Latvijas izlase ar savu spēles stilu no Lietuvas kolēģiem izpelnījusies patīkamu komplimentu. "Lietuviešu kolēģi mūs jau nokristīja par Eiropas Goldensteitas "Warriors", kad mums iet spēle," teica Bagatskis.

Latvijas izlase spēli noslēdza ar Dāvja Bertāna bumbas triecienu grozā no augšas pēc piespēles. Tādas epizodes treneri arī iepriecina: "Man pašam patīk, kad izdodas parādīt šovu. Tas parāda, ka mēs esam mentāli stipra komanda. Bez tā nevar uzvarēt."

Sākotnēji bija paredzēts, ka Latvija un Čehija aizvadīs maču aiz slēgtām durvīm, tomēr čehi otrdien paziņoja, ka 25. augusta vakarā komandai pilnā sastāvā jābūt Prāgā, tāpēc atcelta plānotā treniņspēle bez skatītāju klātbūtnes. Tiesa, 24. augustā abu komandu pārbaudes spēle notiks.

"Nebijis gadījums Eiropas basketbolā, kad komanda no plānotā grafika atsakās. Tā kā mums šis mačs bija akūti nepieciešams, mēs steidzami meklējām un atradām. Sadarbībā ar Ukrainas federāciju atradām spēli pret viņu izlasi. Trenerus tas priecē, spēlētājiem tas nepatīk," stāstīja Bagatskis. "Mums sešās dienās būs četras spēles. Pēc rītdienas spēles daļa komandas brauc uz Kijevu, bet otra daļa dosies nākamajā dienā, vakarā treniņš un tad spēle pret Ukrainu. Tad braucam atpakaļ, aizvadām treniņu un spēlējam pret Čehiju. Tad mēs atpūtīsimies. Uzskatu, ka tas mūs padarīs dusmīgākus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!