Melnkalnes basketbola valstsvienībai spēlēs patīk provocēt savus pretiniekus un pietēlot, lai pārliecinātu tiesnešus par noteikumu pārkāpumiem, un Latvijas izlases spēlētājiem tam jābūt gataviem, sacīja galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Visi 12 Latvijas basketbola izlases spēlētāji esot gatavi mačam pret Melnkalnes izlasi, bet Jānis Strēlnieks, kurš ceturtdien paviesojās Stambulas slimnīcā, jau jūtas labāk, apstiprināja galvenais treneris Bagatskis.

Melnkalnes valstsvienības galvenie trumpji esot atlētiskums, pieredze, spēks un jauda groza tuvumā. "Ja mēs ar viņiem ielaidīsimies pozicionālā basketbolā, tad mums būs lielas problēmas. Mums ir jāmēģina paātrināt spēle, protams, tas mums izdosies, ja mēs "atsitīsimies" un savāksim atlēkušās bumbas pie sava groza," žurnālistiem pēc sestdien aizvadītā treniņa teica Bagatskis. "Melnkalnes spēle ir kā Serbijas un Krievijas izlašu savienojums. Viņi zina kā spēlēt, ja viņiem to ļauj. Melnkalnei patīk provocēt, patīk tēlot, tāpēc jābūt gataviem arī tāda veida basketbolam."

Melnkalnes izlases līderi šajā turnīrā ir centrs Nikola Vucevičs, spēka uzbrucējs Bojans Dubļevičs un saspēles vadītājs Tairīss Raiss. "Viņiem ir ļoti laba sadarbība starp ceturtā un piektā numura pozīcijas spēlētājiem, jo viņi viens otru labi jūt. Pie mazākās iespējas bumba tiek iespēlēta groza apakšā, un no turienes viņi meklē situācijas."

Bagatskis ir diezgan apmierināts ar Latvijas izlases bumbas kustību šajā "Eurobasket 2017" turnīrā, un tas arī būs svarīgi mačā pret Melnkalni. Latvijas izlasei piektdiena bija brīva, jo spēlētājiem vajadzēja atpūtu pēc spēles pret Turcijas izlasi. Līdz ar to Latvijas spēlētājiem nebūs iespēja pirms spēles patrenēties spēļu zālē, bet vai tas ietekmēs komandas sniegumu, treneris nemācēja teikt. Tāpat treneris neslēpa, ka sadzīves apstākļi viesnīcā pie "Sinan Erdem" arēnas, kur notiks izslēgšanas spēles, esot daudz labāki, nekā tie bija iepriekšējā viesnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!