Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases treneru korpuss ar Ainaru Bagatski priekšgalā pārbaudes spēlē pret Rumāniju nevēlējās riskēt laist laukumā Kristapu Porziņģi un Jāni Strēlnieku, kuri guvuši nelielus savainojumus, tomēr galvenais treneris bija apmierināts ar kvalitatīvo basketbolu svētdien aizvadītajā mačā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase bez Porziņģa un Strēlnieka ar rezultātu 98:68 sagrāva Rumānijas valstsvienību, gūstot kārtējo uzvaru sagatavošanās ciklā.

"Mums vajadzēja laukumā iet ar agresivitāti, nepiekāpību, rupjību, un sākām spēli ļoti labi. Atradām spēles ritmu, spēlējām no aizsardzības un trāpījām metienus. Spēlētāji viens otru labi papildināja, aizsardzībā labi rotēja un palīdzēja viens otram. Vienmēr esmu uzskatījis, ka jāmāk spēlēt pret jebkuru pretinieku, jāmāk spēlēt jebkurā sastāvā. Jāakcentē uzmanība uz savu basketbolu. Vairāk vai mazāk šodien bija kvalitatīvs basketbols," pēcspēles preses konferencē teica Bagatskis. "Trešā ceturtdaļa mums nebija laba, laikam galvās jau domājām, ka esam uzvarējuši."

Strēlnieks aizvadītajā nedēļā potītes savainojuma dēļ aizvadīja tikai pāris treniņus, taču viņš varēja spēlēt pret Lietuvas izlasi. Pret rumāņiem treneri viņu pietaupīja. Tāpat Bagatskis pastāstīja, kas atgadījies Porziņģim.

"Ar Jāni Strēlnieku un Kristapu Porziņģi nevēlējāmies riskēt. Kristaps vakar sasita celi un nospēlēja līdz beigām. Šodien viņam bija pārbaudes, domāju, ka tajās viss būs kārtībā," skaidroja treneris.

Tā kā šajā mačā nevarēja spēlēt divi no komandas līderiem, Latvijas izlases treneri varēja dot iespēju sevi pierādīt citiem spēlētājiem.

"Šajā spēlē bija iespēja paskatīties netradicionālus spēlētāju virknējumus. Bija spēlētāji, kas sevi ļoti labi parādīja, dodot treneriem vielu pārdomām. Nosacīti otrais piecinieks ar Žani Peineru saspēles vadītāja pozīcijā nospēlēja labi. Vakar Žanis spēlēja kā uzbrucējs, šodien viņam bija uzdevums spēlēt sistēmā un atrast komandas biedrus. Svaigumu iedeva Andrejs Gražulis," skaidroja Bagatskis, kurš nebaidījās spēlēt arī ar īsu sastāvu bez izteikta centra spēlētāja. Viņš bija apmierināts, ka vairāk vai mazāk izdevās savākt atlēkušās bumbas pie sava groza.

"Priecē, ka spēles pret Lietuvu un Rumāniju mūs sagatavoja Eiropas čempionāta sākumam, kura sākumā būs jāspēlē pret Serbiju un Beļģiju," galvenās priekšrocības aizvadītajām spēlēm uzsvēra treneris.

Tā kā Latvijas izlases treniņspēle izbraukumā pret Ukrainu tomēr nenotiks, latviešu spēlētāji aizvadīs maču savā starpā ar tiesnešiem, lai turpinātu gatavoties "Eurobasket 2017" cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!