Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis gaidāmajās pārbaudes spēlēs Rīgā pret Poliju un Slovēniju rūpīgi vērtēs tos spēlētājus, par kuru varējumu vēl nav skaidrības.

Ceturtdien pirms gaidāmā trīs komandu pārbaudes turnīra risinājās preses konference, kurā Latvijas izlases galvenais treneris iepazīstināja ar mērķiem gaidāmajos mačos.

"Pēdējās desmit dienas strādājam 17 vīru sastāvā. Pēc pirmajām divām pārbaudes spēlēm atteiksimies no diviem vai trim spēlētājiem, ņemot vērā situāciju ar traumām," skaidroja Bagatskis. "Plānoju līdz pēdējam brīdim sastāvā saglabāt 13 līdz 14 spēlētājus, lai saglabātos konkurence."

"Pirmajā spēlē pret Poliju spēlēs viens sastāvs, bet otrajai spēlei pret Slovēniju tiks pieteikti tie, kuri pirms tam nespēlēja, līdz ar to laukumā būs redzami pilnīgi cits sastāvs. Nav iespējams dod vienādu iespēju visiem spēlētājiem, tā profesionālajā sportā nenotiek, bet mēs pārbaudīsim kā spēlētāji jūtas dažādās lomās. Vēl nav skaidrs dažu spēlētāju varējums, to mēs vēlēsimies pārbaudīt," skaidroja treneris

Latvijas izlasē jau vairākus gadus kapteinis ir Jānis Blūms, un Bagatskis neredz iemeslu, lai to mainītu, tomēr viņš apjautāsies par to spēlētājiem.

Tāpat šogad interneta tiešraidēs ir iespējams vērot Latvijas izlases treniņus, un Latvijas izlases treneris neslēpa, ka sākotnēji viņš bijis pret to, jo tas nedaudz traucē koncentrēties, tomēr pagaidām sadarbība izdevusies veiksmīga un viņam šis projekts šķiet interesants.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins stāstīja, sagatavošanās grupu turnīra spēlēm iegājusi finiša taisnē, un darba vēl ir daudz: "Laiks uz priekšu iet ļoti ātri, darba vēl ir daudz, gan organizatoriem, gan treneriem, gan spēlētājiem. Gaidāmajās pārbaudes spēlēs redzēsim mūsu komandu darbībā, taču par rezultātu šajos mačos vēl nevajadzētu domāt."

Kā stāstīja Voins, tad uz Latvijas izlases spēlēm pret Igauniju un Lietuvu biļetes vairs nopirkt nevar. Ir vēl pieejamas atsevišķas biļetes uz pārējām spēlēm, bet domāju, ka drīzumā arī tās tiks izpirktas. Tāpat spēles varēs vērot uz ekrāna arī pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!