Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris Ainārs Bagatskis atzinis, ka Slovēnijā aizvadītā treniņnometne un pārbaudes spēles bijušas vērtīgas un progresu ir parādījusi gan komanda kopumā, gan atsevišķi spēlētāji.

Kā ziņojām, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase startēja pārbaudes spēļu turnīrā Slovēnijā, izcīnot uzvaru pret Turciju, bet piekāpjoties mājiniekiem un serbiem.

"Aizvadītajā 12 dienu treniņnometnē Slovēnijā izdarījām visu, kas plānots. Varbūt gribējās tur pavadīt vēl pāris dienas, jo radītie apstākļi tur bija teicami. Noteikti pavadītais laiks augstkalnē ieguldīto darbu kompensēs Eiropas čempionātā," trešdien preses konferencē izteicās Bagatskis. "Var teikt, ka pirmās pārbaudes spēles gaidījām ar bažām, jo, piemēram, Slovēnija pirms tam jau bija aizvadījusi divus pārbaudes mačus. Pirmajā spēlē spējām nomierināties un sevi "salauzt". Turcija bija spēcīga, taču lēna un prognozējama komanda. Ar ātru pāreju uzbrukumā izdevās viņus uzvarēt."

Pēc atgriešanās no Slovēnijas izlases treniņus vairs neturpināja Peiners un Mārtiņš Laksa, bet viņu vietā kandidātu lokam pievienojies viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Jānis Bērziņš.

"Peiners komandā bija iekļāvies pilnībā. Treniņos viņš "nekrita ārā", tāpēc var teikt, ka viņš bija reāls braucējs uz Eiropas čempionātu. Diemžēl veselības problēmas bija tik lielas, ka nevarējām viņu iekļaut sastāvā," izteicās Bagatskis, kura vadībā treniņus pašlaik turpina 16 spēlētāji. "Tikmēr Laksa radīja spēcīgu konkurenci, taču mums ir vajadzīgs spēlētājs, kurš vairāk spēlē ar bumbu. Tāpēc komandā uzaicinājām Bērziņu."

Šovasar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu nometnēs no Latvijas izlases kandidātiem pabija Mareks Mejeris un Jānis Timma, otrais no kuriem kļuva par trešo draftēto latviešu basketbolistu, kad viņu ar 60.numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies" komanda.

"Lielas izmaiņas viņu veikumā nevaru novērtēt, turklāt ar Timmu kopā strādāju pirmo reizi. Viņš pārsteidz pozitīvi ar savu mērķtiecību, ētiku un attieksmi pret darbu, radot ļoti nopietnu konkurenci citiem. Iepriekš no saviem kolēģiem par viņu biju dzirdējis ko citu. Vēlētos, lai Timma klubā vairāk spēlē kā uzbrūkošais aizsargs, taču tas nav manā kompetencē," viedoklī dalījās Bagatskis, kura padotie ceturtdien un piektdien "Arēnā Rīga" aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Krievijas valstsvienību.

"Mums tie būs tikai pārbaudes mači. Kājas komandai būs vieglākas, tāpēc vēlamies parādīt labu spēli," pauda Bagatskis, kamēr mazliet citu gaidāmo spēļu fonu iezīmēja viens no komandas līderiem Jānis Blūms. "Spēles ar Krieviju mums nebūs parasti pārbaudes mači, jo skaidri zināms, ka šādas cīņas vienmēr bijušas ar zemtekstu. Tāpēc domāju, ka "Arēnā Rīga" uz šiem mačiem jāattaisa otrais tribīņu stāvs, jo šādas spēles mūsu līdzjutējiem ir īsts saldais ēdiens."

"Slovēnijā pavadītajā laikā komanda saliedējās, izveidojās sapratne ar treneriem. Komandai ir parādījies raksturs. Pārbaudes spēlēs parādījām citām komandām, ka varam spēlēt ar jebkuru pretinieku. Divu gadu laikā izlase ir spērusi platu solu uz priekšu," uzskata Blūms, atklājot, ka komanda saliedēšanās pasākumos gājusi uz picēriju, skatījusies kino un braukusi ar rodeļiem.

Eiropas čempionāts no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!