Foto: DELFI



Basketbola līdzjutēji vislielāko interesi izrāda par Latvijas un Lietuvas Eiropas čempionāta savstarpējā mača biļetēm, noskaidroja aģentūra LETA.

Otrās kārtas biļešu tirdzniecība uz Rīgā 2015.gadā paredzētā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra spēlēm šodien sākās plkst.15.12, bet, pēc publiski pieejamiem datiem, ap plkst.16.30 vairs nebija palikusi neviena biļete uz Latvijas-Lietuvas dueli.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uzsvēra, ka satraukumam nav pamata. Eiropas čempionāta direktors Sandis Miltovičs sarunā atklāja, ka drīzumā pārdošanā varētu nonākt vēl papildu biļetes, jo atbrīvosies jau aizņemtās vietas, kas rezervētas basketbola darboņu un komandu vajadzībām. "Pašlaik liels biļešu skaits ir rezervēts, taču janvārī pilnībā tiksim skaidrībā, cik vietu atbrīvosies."

LBS komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs teica, ka situācija biļešu tirdzniecībā tiek nepārtraukti novērota un nepieciešamības gadījumā tirdzniecībā tiek iepludinātas papildu biļetes.

"Pašlaik biļešu tirdzniecība rit pēc plāna. Mačs pret Lietuvu ir ļoti pieprasīts. Pašlaik pārdodam Lietuvas puses sākotnēji rezervētās biļetes. Ja piesakās mazāk gribētāju, nekā sākotnēji plānots, sākam tās pārdot," teica Portnovs, atklājot, ka pašlaik uz šo dueli varētu būt pārdoti vairāk nekā 3000 biļešu. LBS komunikācijas vadītājs minēja, ka "Biļešu servisa" Lietuvas mājaslapā uz minēto maču biļetes vēl ir pieejamas lielā daudzumā.

Eiropas čempionāta biļešu pārdošanas trešo kārtu iecerēts sākt februārī.

Arī tur vislielākā līdzjutēju interese ir tieši uz Latvijas - Lietuvas savstarpējo maču, kamēr uz pārējiem mājinieku mačiem, tostarp pret Igauniju, biļetes vēl pieejamas lielā daudzumā.

Jau vēstīts, ka pirmajās četrās pārdošanas dienās - no pagājušās ceturtdienas līdz svētdienai - uz 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēm Rīgā bija pārdoti 1576 biļešu komplekti, kas tika piedāvāti vietējiem līdzjutējiem.

Pirmie 1012 biļešu komplekti uz visām piecām Latvijas valstsvienības spēlēm pagājušajā svētdienā tika pārdoti jau divu stundu laikā, bet turpinājumā biļešu pārdošana ritējusi gausāk. Tikmēr Igaunijā šajā laikā realizēts apmēram 70% biļešu, kas bija rezervētas LBS sadarbības partnerei, Igaunijas Basketbola federācijai.

Pirmdienas pēcpusdienā "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās startēja biļešu izplatīšanas otrā kārta. Tajā var iegādāties biļetes uz atsevišķām Latvijas valstsvienības spēlēm "Arēnā Rīga", kā arī pārējiem desmit Rīgas turnīra mačiem. Vienlaikus pirmdien sākās biļešu tirdzniecība arī Lietuvā.

Uz Latvijas valstsvienības spēlēm biļetes joprojām pieejamas tajos sektoros, kas tika piedāvāti un netika pilnībā izpirkti pirmajā tirdzniecības kārtā.

Uz maču pret Lietuvu tika piedāvātas biļetes par 15, 20, 25 vai 35 eiro, bet uz mačiem pret Beļģiju, Čehiju un Ukrainu - par 15, 20, 25, 35 un 45 eiro. Tikmēr uz spēli pret Igauniju papildu vietas netiek piedāvātas.

Lai nodrošinātu Latvijas izlases basketbolistiem maksimālu atbalstu, aktīvākie fani tiek aicināti biļetes iegādāties fanu sektorā. LBS piedāvā organizēti ar fanu klubu starpniecību iegādāties biļetes 115.sektorā ar atlaidi. Biļetes cena - 20 eiro.

Iegādājoties biļetes uz kādu no Latvijas, Igaunijas vai Lietuvas izlases spēlēm, biļetes uz Beļģijas, Čehijas un Ukrainas izlašu savstarpējiem mačiem var iegādāties ar atlaidi.

Šīs cenas būs spēkā līdz 1.februārim.

Kā ziņots, Latvijas izlase Rīgas apakšgrupā tiksies ar Lietuvu, Ukrainu, Beļģiju, Čehiju un Igauniju. Pēc provizoriskā kalendāra, Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs 5.septembrī ar Beļģiju, bet nākamajās divās dienās sacentīsies arī ar Lietuvu un Čehiju. Ceturtajā spēlē 9.septembrī mājiniekiem pretī stāsies Ukraina, bet apakšgrupu spēles 10.septembrī noslēgsies ar Latvijas cīņu pret Igauniju.

Visi Latvijas izlases mači sāksies plkst.18.30.

LBS aicinājusi līdzjutējus iegādāties biļetes pēc iespējas laicīgāk.

Starptautiskie noteikumi neuzliek rīkotājiem pienākumus lielu biļešu daudzumu rezervēt dalībvalstīm. Patlaban rīkotājiem ir saistošs tikai LBS līgums ar Igaunijas Basketbola federāciju, saskaņā ar kuru kaimiņiem garantēti 3000 biļešu uz katru Igaunijas izlases spēli. Tāpat ir mutiska vienošanās ar Lietuvas Basketbola federāciju (LKF), ka tiks rezervētas 500 biļetes uz visām Lietuvas izlases spēlēm organizētajiem faniem, kuri uz Rīgu brauks ar LKF rekomendāciju un tiks izvietoti vienā sektorā, saskaņojot fanu atribūtikas ienešanu un lietošanu arēnā.

Igaunijas Basketbola federācijai rezervētas biļetes kompakti izvietotos sektoros. Vienā sektorā tiks izvietoti arī Lietuvas fani, kuri brauks ar LBF rekomendācijām. Pērkot biļetes brīvajā tirdzniecībā, nekādi ierobežojumi nepastāv.

Pēc tradicionālās prakses, Ukrainas, Beļģijas un Čehijas federācijām piedāvāts iegādāties ierobežotu biļešu skaitu.

Eiropas čempionāta pārējo apakšgrupu turnīri paralēli notiks Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija). Apakšgrupu četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, ko tās, sākot ar astotdaļfinālu, no 12. līdz 20.septembrim aizvadīs Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!