Foto: LETA

Bijusī Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Gunta Baško-Melnbārde būs viena no 2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta grupu izlozes dalībniecēm, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"EuroBasket 2015" grupu izlozes ceremonijā pirmdien, 8.decembrī, Parīzē piedalīsies basketbola zvaigznes no visām turnīra rīkošanā iesaistītajām valstīm: Baško-Melnbārde (Latvija), Patriks Femerlings (Vācija), Gorans Giričeks (Horvātija) un Antuāns Rigodo (Francija).

Īpašais "FIBA Europe" pārstāvis būs trīskārtējais Eiropas čempions Dejans Bodiroga (Serbija). Izlozes laikā finālturnīra dalībnieki tiks sadalīti Berlīnes, Monpeljē, Rīgas un Zagrebas grupās.

Piedāvājam arī "Delfi" lasītājiem pirms balsojuma izteikt savu viedokli un nobalsot, kuras valstsvienības vēlētos redzēt Rīgas grupā!

Gunta Baško-Melnbārde ir Latvijas sieviešu valstsvienības rekordiste (152 spēles), bijusī valstsvienības kapteine un līdzautore komandas labākajiem sasniegumiem – 4.vietai Eiropas sieviešu čempionātā 2007.gadā un 9.vietai Pekinas olimpiskajā turnīrā 2008.gadā. Spēlētājas karjeras laikā ilgus gadus pārstāvējusi dažādas Francijas komandas, pērn kļuvusi par Francijas čempioni un šogad spēlē vienā no šīs valsts labākajām komandām. 2014.gada vasarā Gunta Baško-Melnbārde tika iekļauta FIBA Tehniskās komisijas sastāvā.

"FIBA Europe" apstiprinājusi 24 komandu sadalījumu izlozes grozos, par pamatu ņemot komandu rezultātus EuroBasket'2013 un šovasar notikušajā kvalifikācijas turnīrā. Četru rīkotājvalstu komandas, protams, spēlēs katra savā grupā, un katra izraudzījusies vienu partnervalsti. Tātad 8.decembrī izlozē grupās tiks sadalītas 16 komandas, no kurām Rīgā var nokļūt 11.

Jau zināms, ka Berlīnē spēlēs Vācijas un Turcijas izlases, Monpeljē – Francija un Somija, Rīgā – Latvija un Igaunija, Zagrebā – Horvātija un Slovēnija.

"EuroBasket 2015" izlozes grozi 

1.gozs2.grozs3.grozs4.grozs5.grozs6.grozs
FrancijaSlovēnijaGrieķijaPolijaVācijaNīderlande
LietuvaUkrainaTurcijaBeļģijaIzraēlaKrievija
SpānijaSerbijaLatvijaMaķedonijaČehijaĪslande
HorvātijaSomijaBosnijaItālijaGruzijaIgaunija

Izlozes kārtība:

No 1.groza Lietuva un Spānija tiks ielozētas Berlīnes un Rīgas grupās.

No 2.groza Serbija un Ukraina tiks ielozētas Berlīnes un Rīgas grupās.

No 3.groza Bosnija un Hercegovina, Grieķija un Turcija tiks ielozētas Berlīnes, Monpeljē un Zagrebas grupās.

No 4.groza pa vienai komandai tiks ielozētas katrā no 4 grupām.

No 5.groza Čehija, Gruzija un Izraēla tiks ielozētas Monpeljē, Rīgas un Zagrebas grupās.

No 6.groza Īslande, Krievija un Nīderlande tiks ielozētas Berlīnes, Monpeljē un Zagrebas grupās.

Izlozes ceremonijā Latviju pārstāvēs arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

EuroBasket'2015 grupu turnīri risināsies no 5. līdz 10.septembri, pa četrām labākajām komandām turpinās cīņu par medaļām, divām ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un četrām ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Izslēgšanas turnīrs no 12. līdz 20.septembrim risināsies Francijas pilsētā Lillē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!