Foto: AFP/Scanpix
Serbijas vīriešu basketbola izlase svētdien Berlīnā izcīnīja savu otro uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīrā, dramatiskā cīņā pēdējās sekundēs ar 68:66 pieveicot Vācijas valstsvienību.

Visa spēle spēcīgajā B grupā ritēja punkts punktā, jo komandām nebija lielāks pārsvars par astoņiem punktiem. Pēdējā ceturtdaļā serbi panāca sešu punktu pārsvaru, bet tad vairākas minūtes neguva punktus un Vācija izlīdzināja rezultātu 56:56. Pēdējās minūtes sākumā Nemanja Nedevičs panāca 66:63 serbiem, bet Heiko Šafarčiks ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu 66:66. Serbi savā pēdējo sekunžu uzbrukumā metienā izvirzīja Nemanju Bjelicu, kurš ar augstu trajektoriju raidīja bumbu grozā. Šafarčika metiens pēdējā sekundē nebija precīzs, bet serbi ar šo uzvaru sev atviegloja situāciju tik spēcīgajā grupā.

Bjelica ar 12 punktiem arī bija rezultatīvākais serbu rindās, bet Vācijai pa 15 punktiem guva Dirks Novickis un Tibors Pleiss.

$duelID=41;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr soli tuvāk astotdaļfināla spēra Polija, kas ar 82:79 pieveica Krieviju. Krievijas basketbolistiem tā bija otrā neveiksme, kas viņiem krietni sarežģī iekļūšanu astotdaļfinālā.

Lai gan pirmajā puslaikā Krievija vienubrīdi ieguva septiņu punktu pārsvaru, otrajā spēles daļā toni jau noteica Polija, ne reizi neļaujot pretiniekiem izvirzīties vadībā. Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Polijai bija septiņu punktu pārsvars, bet Krievija saasināja spēli un sešas sekundes pirms beigām samazināja starpību 79:81. Pēdējās sekundēs Polija bija veiksmīgāka, izcīnot uzvaru.

Polijas sastāvā ar 23 punktiem izcēlās Adams Vaščinskis, bet 18 punktus guva Marcins Gortats. Krievijai 21 punktu guva Andrejs Zubkovs, 12 punktus - Andrejs Voroncevičs, 11 punktus - Dmitrijs Hvostovs.

$duelID=39;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Vēl vienā spēlē pie pirmās uzvaras tika Maķedonija, kas ar 78:71 pieveica pirmās dienas pārsteigumu autori Nīderlandi. Maķedonijai 14 punktus guva Vlado Iļjevskis, bet pa 13 punktiem - Aleksandrs Kostoskis un Bojans Trajkovskis. Nīderlandei 19 punktus guva Nikolass de Jongs.

$duelID=43;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!