Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pirmajā pārbaudes spēlē nebija tas labākais izpildījums, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Kā zināms, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, Latvija piektdien savā laukumā ar 84:82 pieveica Polijas valstsvienību.

"Bija ļoti smagnējs mačs, spēlējām ar smagām kājām. Beigās kaut kā salauzām paši sevi un tomēr uzvarējām cīņu. Izpildījums nebija tas labākais, bet tas jau bija gaidāms, jo mums bija smagi treniņi. Saspēlējušies arī vēl neesam, līdz tam vēl tālu. Viss ir procesā, mums rezultāts ir vajadzīgs pēc mēneša," pēc mača atklāja Blūms.

Kā zināms, iepriekšēja sezonā Blūms pārstāvēja Grieķijas vicečempioni un ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālisti Atēnu "Panathinaikos", taču komanda ar latvieti līgumu nepagarināja, bet vienošanos ar kādu citu vienību izlases kapteinis vēl nav panācis.

"Manā vecumā tas spēles sniegumu izlasē neietekmē. Karjerā ir bijušas daudzas tādas situācijas. Tāpat uztraukumu nerada ap čempionātu saceltā ažiotāža," teica Blūms.

Svētdien plkst.18.30 Latvijas basketbolisti spēkosies ar Slovēnijas izlasi.

Turpinājumā no 14. līdz 16. augustam Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Tbilisi, spēlējot ar Gruzijas, Itālijas un Igaunijas izlasēm, bet nedēļu vēlāk latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.

Pēc tam 29. augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20. septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!