Foto: DELFI.lt

Pēc Latvijas basketbola izlases uzvaras ar 87:77 pret Lietuvas valstsvienību, izlases spēlētāji Mārtiņš Meiers un Jānis Blūms apstiprināja, ka spēles plāns aizsardzībā lielākoties ir ticis izpildīts.

"Mēs jau zinājām, ka lietuvieši ir ļoti fiziska komanda," teica Meiers, runājot par smago spēli zem abiem groziem. "Uz to nekoncentrējāmies, bet tā vietā centāmies arī būt ļoti agresīvi, kas mums šodien arī izdevās. Kopumā domāju, ka ļoti labi apturējām viņus."

Komandas kapteinis Jānis Blūms tikmēr ieskicēja Latvijas komandas spēles plānu pret lietuviešu milzi Jonu Valančūnu.

"Mēs bijām plānojuši sūtīt otro cilvēku pret viņu," skaidroja Blūms. "Brīžiem komunikācija pietrūka un zināmas lietas aizmirsās. Bet viņš [ar muguru pret grozu] pāris reizes varbūt tikai iemeta. Tā kā es domāju, ka Kristaps [Porziņģis] labu darbu izdarīja."

"Spēles beigās Porziņģis nevarēja vairs ar viņu ļoti cīnīties, jo viņam bija četras piezīmes," turpināja Blūms. "Porziņģim mazliet bija jāpietaupās, jo mums viņu vajadzēja līdz spēles beigām."

Uz jautājumu, vai šāda fiziska spēle Meieram bija baudāma, centrs atbildēja apstiprinoši.

"Protams, es vienmēr esmu tā spēlējis," teica Meiers. "Šodien īpaši vēl varēja izbaudīt to, ka mēs spēlējam Rīgā. Mūsu līdzjutēju atbalsts bija vienkārši pasakains. To patiešām bija vērts izbaudīt."

"Jā, pie tik pilnām tribīnēm var arī šādās tādās epizodēs pārdegt," centra spēlētājs atbildēja uz jautājumu, vai spēlētājiem ir sanācis sadalīt emocijas un turēties līdzi spēles plānam. "Komandas plānu ir jāizpilda un nevar ļaut vaļu emocijām, sākt ar kādu "kasīties"."

Meiers gan smaidīgs atzina, ka trešajā ceturtdaļā ir ļāvis vaļu emocijām pēc efektīva bloķēta metiena.

"Tur tā sanāca, jā," atcerējās Meiers. "Tas tā dabiski bija, neko jau arī nebļāvu viņam sejā. Tāda laba epizode sanāca."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!