Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš aizvadītajā sezonā debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezies valstsvienībā, un trešdien viņš aizvadīja pirmo treniņu ar komandu, gūstot labus pirmos iespaidus.

Jau vēstīts, ka Bertāns Latvijas izlasei pievienojās nedēļu ātrāk nekā plānots. Tiesa, viņš nākamajās dienās vairāk koncentrēsies individuālajam darbam un ar komandu pilnvērtīgu darbu uzsāks nedaudz vēlāk.

"Par izlasi ir ļoti labs iespaids. Čaļi aktīvi gatavojas un trenējas. Domāju, ka viss būs kārtībā. Es biju plānojis pirmajā nedēļā vairāk individuāli trenēties. Rīta treniņā tāpat bija vairāk individuālais darbs, tāpēc varēju pievienoties. Vakarā, kad komanda trenēsies, pastrādāšu pie citām lietām," pēc pirmā treniņa žurnālistiem sacīja Dāvis Bertāns.

"Pēc sezonas divas nedēļas atpūtos un neko nedarīju, bet pēc tam sāku zālē kārtīgi strādāt, tad jau bija NBA Vasaras līgas, kur sanāca paskriet," skaidroja basketbolists.

Bertāns pāris dienas pirms pievienošanās izlasei apprecējās, taču medusmēnesī viņš un viņa dzīves biedrene devās pirms kāzām. "Zināju, ka pēc kāzām būs jāsāk trenēties, jo līdz Eiropas čempionātam vēl mēnesis un gribas kārtīgi sagatavoties."

Dāvim spēlēšana Latvijas izlasē būs īpaša arī ar to, ka viņa komandas biedrs būs vecākais brālis Dairis Bertāns.

"Ar brāli kopā esam trenējušies, bet oficiāli komandā spēlējām 2012. gadā, kad es aizvadīju pēdējo spēli izlasē. Tas papildus motivē. Patiesībā visa komanda ir kā ģimene, puse komandas bija uz manām kāzām," piebilda viens no diviem Latvijas pārstāvjiem NBA.

Aizvadītajā sezonā Bertāns "Spurs" rindās piedalījās 67 spēlēs, kurās vidēji guva 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Tāpat viņš aizvadīja arī 13 izslēgšanas spēles, vidēji gūstot 2,8 punktus un izcīnot 1,5 atlēkušās bumbas. Pats basketbolists par iespēto aizvadītajā sezonā bija diezgan apmierināts, jo parasti debitanti galvenā trenera Grega Popoviča vadībā pie liela spēles laika netiek.

"Izdevusies sezona, viss bija tikai pozitīvā zīmē, jo pirmgadnieki parasti pie Popoviča netiek spēlēt. Gaidīju, ka būs spēles, kurās tikšu pie minūtēm, bet vidēji spēlēju vairāk nekā gaidīju," atklāja Bertāns. "Pēc sezonas Popovičs ieminējās par lietām, pie kurām jāstrādā, jo viņš negrib, lai esmu tikai trīspunktu metējs. Viņš uzskata, ka mani ir liels potenciāls uzbrukumā, bet aizsardzība ir pašsaprotama lieta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!