Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases uzvaras pamatā pārbaudes spēlē pret Lietuvu bija agresīvais sniegums, uzskata uzbrucējs Dāvis Bertāns, kurš bija rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā.

Jau vēstīts, ka Dāvis Bertāns ar 18 gūtajiem punktiem sekmēja Latvijas valstsvienības uzvaru pār Lietuvu ar rezultātu 87:77.

"Iesākām spēli ļoti agresīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un tas arī bija galvenais iemesls, kas deva priekšrocības. Zinājām, ka otrajā puslaikā viņi mēģinās spēlēt ar lielāku agresivitāti, un ar to mums vajadzēja tikt galā," pēc spēles sacīja Bertāns.

"Lietuvas izlase bija kā Lietuvas izlase. Mēs pirmajā puslaikā iznācām ar lielāku agresivitāti, tas varbūt viņus pārsteidza, bet tas nav būtiski. Viņiem komandā ir lieliski spēlētāji ar lielu pieredzi, un tā vienmēr ir spēcīga izlase," turpināja uzbrucējs.

Bertāns arī bija apmierināts arī ar to, ka šajā mačā izdevās trāpīt trīs tālmetienus no deviņiem: "Pārīti trāpīju, tas bija labāk nekā pagājušajā reizē."

Sanantonio "Spurs" uzbrucējs arī slavēja atmosfēru, kas valdīja "Arēnā Rīga", jo klātienē maču vēroja pārsvarā Latvijas līdzjutēji, kuri aktīvi atbalstīja savu komandu.

Svētdien pulksten 19:30 Latvijas izlase aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, spēkojoties ar Rumānijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!