Foto: F64

Latvijas basketbola izlase pazaudēja ļoti daudz enerģijas, mēģinot atspēlēt rezultāta deficītu, un tas bija viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem, pēc neveiksmes žurnālistiem sacīja uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai, noslēdzot turnīru. Dāvis Bertāns bija otrais rezultatīvākais spēlētājs izlasē un guva 23 punktus.

"Zaudējuma galvenais iemesls bija aizsardzība pirmajā un trešajā trešdaļā. Dzīties pakaļ visu spēli nav viegli, jo tas paņem daudz enerģijas. Mums bija iespējas izvirzīties vadībā, bet dažas situācijas izšķīra spēli," sacīja Dāvis Bertāns. "Es nezinu, kā izskaidrot mūsu aizsardzību. Gribētu noskatīties spēli vēlreiz, lai varētu izanalizēt un pamācīties."

Dāvis Bertāns neslēpa, ka viņš ir ļoti vīlies un šis turnīrs viņam paliks atmiņā ar šo zaudējumu: "Mēs visu čempionātu spēlējām labi, taču, ja mēs aizsardzībā būtu nospēlējuši tāpat kā iepriekšējās trijās spēles, būtu slovēņus uzvarējuši."

Slovēnijas izlase visa turnīra garumā aktīvi provocēja pretiniekus un pietēloja, lai pārliecinātu tiesnešus par noteikumu pārkāpumiem, tomēr uzbrucējs neuzskata, ka šoreiz viņiem tas būtu palīdzējis.

"Viņi paši sev sarežģīja spēli, jo dabūja tehniskās piezīmes. Nevienam nepatīk tās tēlošanas un provokācijas, un es domāju, ka mums tas tikai palīdzēja, bet ne pietiekami," teica Bertāns.

Arī šajā spēlē tiesneši lika par sevi manīt, jo bija epizodes, kad gandrīz katrs uzbrukums tika pārtraukts ar svilpi. "Nav jēga komentēt tiesnešu darbu, jo tas šajā čempionātā darīts daudzas reizes. Es domāju, ka tiesnešiem bija grūtāks čempionāts nekā mums daudzo svilpju dēļ," skaidroja basketbolists. "Šeit nav Eirolīgas tiesnešu ar lielo pieredzi. Kad spēle beidzas, cenšos nomierināties un saprotu, ka viņi nedarīja šīs lietas speciāli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!