Foto: Sputnik/Scanpix

Aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Serhio Ļuļs ceļgala krustenisko saišu savainojuma dēļ nepalīdzēs Spānijai aizstāvēt Eiropas čempionu titulu basketbolā, vēsta Spānijas Basketbola federācija.

Spāņi trešdien Tenerifē pārbaudes mačā ar 71:89 (22:23, 12:26, 24:25, 13:15) piekāpās Beļģijai, un Ļuļs pirmajā ceturtdaļā guva traumu, kā dēļ nevarēja turpināt spēli.

"Izmeklējumi rāda, ka Ļuļs pārrāvis labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Ceturtdien Ļuļs atgriezīsies Madridē, lai veiktu papildu izmeklējumus, bet ir skaidrs, ka Eiropas čempionātā viņš nepiedalīsies," vēsta Spānijas Basketbola federācija.

Madrides "Real" aizsargs Ļuļs aizvadītajā sezonā tika atzīts par Eirolīgas un Spānijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Eirolīgā 29 gadus vecais basketbolists 33 spēlēs vidēji iemeta 16,5 punktus, veica 5,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Spānijas čempionātā Ļuļs 40 spēlēs vidēji guva 16,5 punktus, veica 5,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas.

Ļuļs Spānijas izlases sastāvā trīs reizes kronēts par Eiropas čempionu, tajā skaitā arī aizpērn Francijā notikušajā turnīrā, bet vēl pirms diviem gadiem viņš izcīnīja bronzu. Tāpat viņa kontā ir olimpisko spēļu sudraba un bronzas medaļas.

Spānijas basketbolisti Eiropas čempionāta C apakšgrupā tiksies ar Horvātiju, Čehiju, Melnkalni, Rumāniju un Ungāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!