Foto: AFP/Scanpix
Ar smagu uzvaru Eiropas čempionu titula aizstāvēšanu sestdien Monpeljē sāka Francijas izlases basketbolisti, kuri tikai pagarinājumā ar 97:87 uzvarēja Somijas valstsvienību.

Viena no turnīra rīkotājām Francija trešajā ceturtdaļā panāca 16 punktu pārsvaru un šķita, ka kontrolē mača gaitu. Septiņarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Tonijs Pārkers panāca Francijai 74:60, bet tad mājinieku uzbrukums "iestrēga", un somi samazināja starpību līdz 72:74. Nervozā pamatlaika galotnē sākumā Boriss Djavs panāca 78:76, Peteri Koponens atbildēja ar diviem gūtiem punktiem, bet Nando de Kolo iemeta tālmetienu, radot somiem grūtības uz izglābšanos. Tomēr Somija spēja izspēlēt līdz brīvam tālmetienam un Sasu Salinens 18 sekundes pirms beigām panāca 81:81. Pārkera pēdējais uzbrukums caurgājienā bija nesekmīgs.

Pagarinājumā gan Francijai uzreiz izdevās vairāki uzbrukumi, kas liedza Somijai iesaistīties cīņā par uzvaru. Pagarinājumā Francijai itin drošs pārsvars 97:87. Pārkers guva 26 punktus, bet de Kolo un Nikolā Batums katrs guva pa 16 punktiem. Somijas rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Džamars Vilsons, Koponens guva 15 punktus, bet Salinens - 14 punktus.

$duelID=31;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Vēl viens dramatisks mačs sestdienas vakarā risinājās Berlīnē, kur B grupā Turcija ar 89:87 pieveica Itāliju. Turcija jau pirmajā puslaikā "ierādīja" vietu labi nokomplektētai Itālijai, iegūstot pat vienā brīdī 16 punktu pārsvaru. Tomēr otrajā spēles daļā itāļi mainīja spēles ritējumu, lēnām deldējot starpību un pietuvojoties līdz viena metiena attālumam.

34 sekundes pirms pamatlaika beigām Datoms ar pustālo panāca 86:88, turki tad pārtērēja uzbrukuma laiku, bet aizsardzībā Turcija uzreiz pārkāpa noteikumus, dodot iespēju Danilo Galinari izlīdzināt rezultātu. Tomēr itālis iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem, tad Turcijas rindās arī Semihs Erdens realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet Marko Belineli izmocīts metiens bija nesekmīgs, kas deva Turcijai laimīgu uzvaru - 89:87.

Erdens ar 22 punktiem bija rezultatīvākais Turcijas sastāvā, bet vēl pa 17 punktiem guva Ersans Iljasova un Ali Muhameds. Itālijas rindās "uguņoja" Galinari, kurš guva 33 punktus, 14 punktus guva Belineli, bet pa 12 punktiem - Andrea Barnjāni un Alesandro Džentile.

$duelID=33;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Vēl vienā spēlē Zagrebā mājiniece Horvātija otrajā un trešajā ceturtdaļā pārņēma iniciatīvu un ar 80:73 uzvarēja Slovēniju. Pēc nesekmīgas pirmās ceturtdaļas horvāti labi aizvadīja otrās desmit minūtes, kuras uzvarēja ar 27:15. Pēc trešās ceturtdaļas horvāti bija vadībā ar 65:54, un pēdējās desmit minūtēs tā arī neļāva slovēņiem īsti pacīnīties par uzvaru.

Horvātijas labā 20 punktus guva Krunoslavs Simons, 17 punktus - Luka Zoričs, 13 punktus - Mario Hezonja. Slovēnijas sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Zorans Dragičs, 11 punktus guva Jaka Blažičs, bet pa 10 punktiem - Alens Omičs un Miha Zupans.

$duelID=35;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!