Foto: LETA
ALus darītāva "Aldaris" Eiropas čempionāta ("Eurobasket 2015") basketbolā laikā uzņemsies rūpes par faniem, vairākus Rīgas bārus pārvēršot par ārzemju un latviešu basketbola fanu pulcēšanās vietām pirms un pēc spēlēm.

Savukārt pēc atklāšanas spēles 5. septembrī "Aldara" alus muzejā notiks vērienīgs "after party" ar dažādu mūziķu līdzdalību, kā arī būs īpaša basketbola tematikai veltīta ekspozīcija. Kopumā čempionāta laikā "Aldaris" plāno izklaidēt ap 20 000 aktīvāko basketbola fanu.

"Eurobasket 2015" laikā astoņas izklaides vietas Rīgas centrā pārtaps par fanu tikšanās vietām. Lietuvas fani visa čempionāta laikā pulcēsies bārā "Paddy Whelans", Igaunijas - "Moloney's Pub", Beļģijas - "The Backpackers Pub", Čehijas - "Andalūzijas sunī", Ukrainas - "Coco Loco, bet Latvijas - "Donegan's Pub", "Beer House Nr. 1" un "Brooklyn Pub". Katrs bārs būs iekārtots atbilstoši konkrētās valsts tematikai, kā arī piedāvās attiecīgās valsts zināmākās alus šķirnes. Faniem, uzrādot biļeti uz tās valsts spēli, kuras bāru apmeklē, būs iespēja ar atlaidi iegādāties "Aldara" alu.

""Aldaris" jau daudzus gadus ir Latvijas basketbola atbalstītājs. Ne mirkli nešaubījāmies, ka mums jābūt kopā ar basketbolu arī šajā vēsturiskajā sporta notikumā. Ar Latvijas Basketbola savienību parakstījām sadarbības līgumu par fanu zonas atbalstīšanu pie Brīvības pieminekļa, tādējādi uzņemoties rūpes par fanu izklaidēšanu un kopā sanākšanu. Līdzjutējus mēs aicinām apmeklēt gan fanu zonu Rīgas sirdī, gan īpašos fanu bārus, bet pēc pirmās izlases spēles doties uz alus muzeju "Aldarī", kur notiks "after party" ar dažādu mūziķu piedalīšanos. Tā būs lieliska iespēja satikties faniem, lai pārspriestu aizvadītās spēles notikumus. Savukārt pēc pārējām Latvijas izlases spēlēm visi fani ir laipni gaidīti Latvijas 1. Rokkafejnīcā," atzīst "Aldara" vadītājs Marguss Kasteins.

"Aldara" izveidotajā Fanu zonā pie Brīvības pieminekļa līdzjutēji varēs ne tikai nobaudīt alu, bet arī izglītoties alus brūvēšanā un tā vēsturē. Tāpat būs izveidots fanu stūrītis, kur tiks dalīta līdzjutēju atribūtika skaļākai līdzi jušanai.

"Fani viennozīmīgi ir ļoti svarīgs basketbola spēles elements, tāpat kā laukuma spēlētāji vai spēles tiesneši. Tādēļ ir patīkami, ka "Aldaris" mums palīdz rūpēties par fanu labsajūtu ne tikai sporta arēnā, bet arī ārpus tās. Domāju, ka "Aldaris" Latvijas un ārvalstu basketbola faniem sagādās daudz patīkamu brīžu, izklaidējot un izglītojot viņus fanu zonās un arī savā alus muzejā," saka LBS ģenerālsekretārs Edgars Šnepsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!