Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas basketbola izlase turpina gatavošanos 2017. gada Eiropas basketbola čempionātam, un trešdien atklātajā treniņā ļāva ielūkoties savā darba procesā.

Latvijas izlase treniņnometnes sākumā gatavojās bez vairākiem līderiem, bet pēc pirmajām pārbaudes spēlēm aizvadītajā nedēļas nogalē ar komandu trenēties sāka arī ilggadējie valstsvienības spēlētāji Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. Neilgi pēc savām kāzām treniņos iesaistījies arī Dāvis Bertāns, kurš ir viens no diviem Latvijas pārstāvjiem Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA). Dāvis Bertāns ar izlasi darbu sāka ātrāk nekā plānots.

Kopā ar Bertānu Latvijas izlasei pievienojies amerikāņu treneris.

Izlases treniņus ir pametis tās lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš līdz 7. augustam būs aizņemts iepriekš plānotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) delegācijas vizītē Āfrikā.

4. un 5. augustā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes turnīru Klaipēdā, kur pusfinālā būs jātiekas ar Gruzijas valstsvienību. Otrā pārī spēkosies Lietuva un Polija.

Eiropas čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D grupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!