Foto: DELFI
Itālijas basketbola izlases galvenais treneris Simone Pjanidžani nosaucis valstsvienības sastāvu uz gaidāmo Eiropas basketbola čempionātu.

Itālijas izlasē spēlēs vairāki spēlētāji no Nacionālās basketbola asociācijas – Danilo Gallināri no Denveras "Nuggets", kā arī Andrea Barnjāni un Marko Belinelli, kuri nākamajā sezonā spēlēs Bruklinas "Nets" un Sakramento "Kings" komandās. Vēl ierindā būs Luidži Datome, kurš pagājušās divas sezonas mēģināja izkarot vietu NBA klubos Detroitas "Pistons" un Bostonas "Celtics", bet nākamajā sezonā viņš spēlēs Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Tāpat Itālijas izlasē būs tādi Eiropā pazīstami spēlētāji, ka Daniels Hakets, Alesandro Genitile un Andrea Cinčarīni. Mediji šo Itālijas sastāvu jau paguvuši nosaukt par šīs valsts "sapņu izlasi". Pārbaudes spēlēs komanda pārsvarā demonstrēja pārliecinošu sniegumu.

Sagatavošanās posmā Itālijas izlase aizvadīja pārbaudes spēli pret Latvijas valstsvienību, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 82:63.

Itālijas izlase "Eurobasket 2015" spēlēs tā saucamajā "nāves grupā" Berlīnē, kur sacentīsies arī Vācijas, Turcijas, Serbijas, Spānijas un Islandes valstsvienības.

Itālijas izlases sastāvs "Eurobasket 2015":

SpēlētājsPozīcijaKlubs
Daniels HaketsAizsargsPireju "Olympiacos"
Andrea CinčariniAizsargsMilānas "Emporio Armani"
Marko BelinelliAizsargsSakramento "Kings"
Amedo Dalla ValleAizsargs"Grissin Bon Reggio Emilia"
Pjetro AradoriAizsargs"Grissin Bon Reggio Emilia"
Danilo GallinariUzbrucējsDenveras "Nuggets"
Luidži DatomeUzbrucējsStambulas "Fenerbahce"
Alesandro GentileUzbrucējsMilānas "Emporio Armani"
Nikolo MelliUzbrucējsBambergas "Brose Baskets"
Ahille PolonaraUzbrucējs"Grissin Bon Reggio Emilia"
Andra BarnjāniCentrsBruklinas "Nets"
Marko KusinsCentrs"Vanoli Cremona"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!