Latvijas basketbola izlases ilggadējam spēlētājam Kristapam Janičenokam gaidāmais Eiropas čempionāts būs pēdējais turnīrs valstsvienības sastāvā, un viņa mērķis ir atvadīties ar uzvaru, sarunā ar portālu "Delfi" sacīja pats spēlētājs.

Janičenokam "Eurobasket 2017" turnīrs būs sestais Eiropas čempionāts Latvijas valstsvienības rindās. Viņš jūlijā paziņoja, ka pēc šī turnīra dos iespēju citiem spēlēt valstsvienībā. Pats basketbolists pirms sacensībām šobrīd nav noskaņots sentimentāli.

"Esmu uz šejieni atnācis visu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas, un nav tā, ka es šeit visam esmu piegājis kaut kā emocionāli. Tas, kas mani tiešām pārsteidz šajā ciklā ir jauno džeku profesionalitāte. Bija spēlētāji, par kuriem es nemaz nezināju, ka viņi varētu būt gatavi izlases līmenim kā, piemēram, Artūrs Ausējs. Ļoti labs spēlētājs un nākotnē viņš būs palīgs izlasei. Viņš varētu būt atradums Latvijas basketbolā," teica Janičenoks, kurš sev izvirzījis vienu mērķi Eiropas čempionātā.

"No izlases gribas atvadīties ar uzvaru. Katra spēlētāja sapnis ir uzvarēt, bet kā tas izvērtīsies to varēs redzēt tikai Stambulā," turpināja pieredzējušais basketbolists.

Latvijas izlase pirmdien oficiāli Latvijā noslēdza gatavošanos "Eurobasket 2017", un galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņoja sastāvu.

"Labs darbs padarīts," treniņnometni vērtēja Janičenoks. "Kā jau katrā sagatavošanās ciklā, mikrotraumas liedz darbu izdarīt pilnvērtīgi, bet ar to saskaras katra izlase. Kaut kāds darba posms ir izdarīts, un priekšā ir pats galvenais. Viss izdarītais būs pupu mizas, ja nesasniegsim visu to, ko esam ieplānojuši."

Lai arī Latvijas izlase pārbaudes spēlēs uzvaras izcīnīja biežāk nekā piedzīvoja zaudējumus, tomēr pieredzējušais basketbolists ir pārliecināts, ka komanda vislabākajā gatavībā būs tieši uz čempionātu. Viņš atcerējās gadījumu no Latvijas izlases pagātnes, visticamāk, runājot par tā saukto "Tagad vai nekad" izlasi. "Atceroties vēsturi, labākās sportiskās formas sasniegšana pārāk ātri, var sagādāt nepatīkamu pārsteigumu čempionāta sākumā."

Latvijas izlasei pēdējās pārbaudes spēlēs dažbrīd bija problēmas ar atlēkušo bumbu savākšanu aizsardzībā, tomēr Janičenoks pagaidām neuzskata, ka tā ir liela problēma, jo pēdējos mačos komanda nespēlēja pilnā sastāvā.

"Es negribētu teikt, ka cīņā par atlēkušajām bumbām mēs baigi iekritām. Varbūt bija tādi posmi, kad nesavācām divas vai trīs bumbas pēc kārtas, bet kaut kur mums, iespējams, ir jāzaudē. Varbūt kādam tas iekrita acīs, bet es to šobrīd neuzskatu par globālu problēmu mūsu sniegumā. Mūsu sniegums arī nebija simtprocentīgs, jo mēs daudz nespēlējām visi kopā," sacīja Janičenoks.

"Eurobasket 2017" Latvija uzsāks 1. septembrī ar maču pret Serbijas valstsvienību. Vēl D grupas ietvaros Latvija tiksies ar Beļģiju, Lielbritāniju, Krieviju un Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!