Foto: F64

Lai gan sestdien Latvijas basketbola izlasei Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta ietvaros bija brīvdiena, Rihards Kuksiks aizvadījis individuālo treniņu, vēsta portāls "Mondo.rs".

Kā zināms, šodien plkst.18.45 Latvijas izlasei paredzēts B apakšgrupas mačs pret Serbijas valstsvienību.

Serbu žurnālisti sestdienas vakarā devušies noskaidrot, vai kāds izmanto zāli, kurā saskaņā ar grafiku bija iespēja trenēties Latvijas basketbolistiem. Mediju pārstāvji atklājuši, ka Kuksiks ir vienīgais, kurš no latviešu basketbolistiem devies laukumā, slīpējot metienu precizitāti.

"Tas ir neparasti trenētam spēlētājam, taču jutu, ka man vajag papildu nodarbības. Aizmetu garām dažus metienus pret Lietuvu, kas, iespējams, varēja mainīt spēles iznākumu. Tāpēc nolēmu pamatīgāk sagatavoties mačam pret Serbiju," žurnālistiem paskaidroja Kuksiks. Jautāts, kur ir pārējie komandas biedri, Kuksiks atbildēja: "Atpūšas, daži ir noguruši."

Kā ziņots, pirmajā čempionāta mačā Latvijas valstsvienība ar rezultātu 86:75 trešdien pārspēja Bosnijas un Hercegovinas basketbolistus, bet otrajā mačā ceturtdien ar 73:72 uzvarēja Melnkalnes valstsvienību.

Tik veiksmīgs starts Eiropas čempionātā latviešiem izdevies tikai vienreiz - 1935.gadā -, bet divas uzvaras finālturnīrā kopš neatkarības atjaunošanas izcīnītas tikai divos turnīros - 1993. un 2001.gadā.

Savukārt pēc tam trešajā mačā Latvija ar 59:67 atzina Lietuvas pārākumu.

Tikmēr Serbija čempionātu uzsāka ļoti pārliecinoši, sākotnēji ar 63:56 pārspējot Lietuvu, bet pēc tam ar 77:67 uzvarot arī Bosniju un Hercegovinu. Tomēr trešajā mačā serbi samērā sensacionāli ar 75:89 kapitulēja Maķedonijai.

Tieši šis Serbijas zaudējums ievērojami saduļķoja situāciju B apakšgrupā. Tajā tagad pēc trim kārtām pa divām uzvarām ir Latvijai, Serbijai un Lietuvai, bet pa vienai uzvarai ir bosniešiem, Melnkalnei un Maķedonija.

Citās B grupas ceturtās kārtas cīņās šodien Bosnija un Hercegovina tiksies ar Maķedoniju, bet Lietuva spēkosies ar Melnkalni.

Pēc spēles ar Serbiju Latvijai vēl atliks pirmdienas pēcpusdienā spēkoties ar Maķedoniju.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Jānis Blūms ("Astana", Kazahstāna), Dairis Bertāns, (Bilbao "Uxue", Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas "Mitteldeutscher", Vācija), Mareks Mejeris ("Fuenlabrada", Spānija), Rolands Freimanis (Južnijas "Himik", Ukraina), Andrejs Šeļakovs, Rihards Kuksiks (abi - bez kluba).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!