Foto: Reuters/Scanpix
Lietuvas vīriešu basketbola izlase sestdienas pārbaudes maču "Arēnā Rīga" pret Latviju iesākusi bailīgi, kas atspoguļojies arī rezultātā, izteicās viens no lietuviešu labākajiem basketbolistiem Mindaugs Kuzminsks.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sestdien pārpildītā "Arēnā Rīga" vasaras gaidītākajā pārbaudes mačā ar rezultātu 87:77 pārspēja principiālo pretinieci Lietuvu.

"Ceru, ka tiksimies Eiropas čempionātā un mums būs iespēja atriebties par šo zaudējumu," portāls "15min.lt" citē Kuzminska teikto, kurš šajā mačā vairākas reizes aci pret aci tikās ar savu komandas biedru Ņujorkas "Knicks" rindās Kristapu Porziņģi. "Domāju, man aizsardzībā vajadzētu prast spēlēt pret tik izveicīgiem garajiem spēlētājiem. Ar Kristapu iepriekšējā sezonā kopā trenējāmies un es zinu viņa plusus un mīnusus."

"Pēc šīs spēles ir divējādas sajūtas. Maču sākām nedaudz bailīgi un tas noteica visas cīņas toni. Latvijas basketbolisti to sajuta un trāpīja savus metienus. Paldies Dievam, mums izdevās viņus panākt, tomēr beigās tik un tā neizpildījām plānoto. Mums ir jāspēj pārvarēt šie viļņi, jākļūst stabilākiem," uzskata Kuzminsks.

Tiesa, kopumā Kuzminsks nebija pārāk apbēdināts par zaudējumu, norādot, ka vēl ir laiks, lai uzlabotu sniegumu.

"Ar Porziņģi iepriekš jau bijām runājuši par šo spēli, apsveicu viņu ar uzvaru. Pats svarīgākais, ka šajā mačā nebija traumu," teica Kuzminsks, kurš šajā spēlē iemeta 14 punktus. "Latvijas izlasi atbalstīja daudz fanu. Tādos apstākļos pret mājiniekiem spēlēsim arī Izraēlā. Tas ir tikai laika jautājums, kad iemācīsimies tikt galā ar tāda veida psiholoģisko spiedienu. Kad spēlējam mājās vai bez skatītājiem, pieļaujam mazāk kļūdu."

"Latvijas izlase pēc mūsu kļūdām guva vairāk nekā 20 punktus. Ja to nebūtu bijis, rezultāts būtu krietni citādāks," uzskata Kuzminsks.

Latvijai līdz Eiropas čempionāta sākumam atlikušas divas pārbaudes spēles. Otrdien Kijevā aiz slēgtām durvīm gaidāma tikšanās ar Ukrainu, bet ceturtdien "Arēnā Rīga" jātiekas ar Čehijas valstsvienību.

Eiropas čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!