Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase atcēlusi piektdien paredzēto rīta treniņu, bet tā vietā dosies uz dopinga pārbaudēm, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas basketbola izlasei treniņš dienu pirms Eiropas čempionāta sākuma Olimpiskajā sporta centrā Rīgā bija iecerēts plkst.11.10, taču nu tas ir atcelts. Tā vietā basketbolisti sanāks uz piektdienas vakara treniņu, kas "Arēnā Rīga" notiks plkst.19.10.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs aģentūrai LETA atklāja, ka rīta treniņa vietā visai izlasei iecerētas dopinga pārbaudes.

Eiropas čempionāts basketbolā sāksies sestdien, bet D apakšgrupas izspēle norisināsies Rīgā. Latvijas izlases pretiniece pirmajā mačā būs Beļģija, bet pēc tam mājinieki sacentīsies arī ar Lietuvu, Čehiju, Ukrainu un Igauniju.

Kā zināms, pārējo apakšgrupu turnīri notiks Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) un Zagrebā (Horvātija). Apakšgrupu četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, ko tās, sākot ar astotdaļfināla fāzi, no 12. līdz 20.septembrim aizvadīs Francijas pilsētā Lillē.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!