Foto: F64

Latvijas basketbolistiem "Eurobasket 2017" pirmajā mačā pret Serbiju ceturtajā ceturtdaļā bija iespēja spēles gaitu pavērst par labu sev, tomēr to neizdevās izdarīt pretinieku pacietīgās un precīzās spēles dēļ, atzina Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Dairis Bertāns.

Jau vēstīts, ka ar Daira Bertāna 23 punktiem bija par maz, lai Latvijas izlase pārspētu Serbiju. Piektdien tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 82:92. Mača sākumā Bertāns laukumā "uguņoja", gūdams 11 no pirmajiem 18 Latvijas izlases punktiem.

"Centāmies būt agresīvi no pirmās minūtes, bet Serbija ir gudra komanda un pielāgojās, tāpēc vēlāk pie tik viegliem punktiem vairs netiku. Tālāk pie punktiem bija jātiek cīņā," teica Dairis Bertāns.

Brāļi Bertāni šajā mačā bija arī emocionālākie spēlētāji, tomēr Dairis uzsver, ka tas ir normāli: "Katrā spēlē emocijas sit augstu vilni. Tāds ir basketbols, un šī spēle neatšķīrās no citām. Mēs ar brāli esam tādi spēlētāji, kuri spēlē uz emocijām. Tas, ka brīžiem emociju ir par daudz, arī ir normāli. "

Latvijas izlase ceturtajā ceturtdaļā uz brīdi bija vadībā, un tā bija laba iespēja, lai spēles gaitu mainīt sev labvēlīgā gultnē, tomēr, to neizdevās izdarīt.

"Spēles sākumā mēs uztaisījām izrāvienu, viņi uztaisīja savējo, tā tas notiek. Pēdējā ceturtdaļā mēs atspēlējāmies no septiņu punktu deficīta un izvirzījāmies vadībā, tas bija brīdis, kad vajadzēja spēli salauzt, bet serbi spēlēja pacietīgi, izmantoja savas iespējas un neļāva mums aizskriet tālāk," turpināja "Latvijas raķete" Bertāns.

Vizuāli šķita, ka Latvijas basketbolisti ir neapmierināti ar tiesnešu darbību, tomēr basketbolists to kategoriski noliedza. "Neizjutu tiesnešu respektu pret serbiem. Tiesneši arī ir cilvēki un viņi ar pieļauj kļūdas, tāpat kā mēs neiemetam savus metienus. Noteikti viņi kaut ko palaida garām vienā un otrā galā. Asas reakcijas bija, jo mēs bijām iedzinējos," viņš skaidroja.

Par Bogdana Bogdanoviča 30 punktiem nav jābrīnās, un viņa rezultativitāte nebija iemesls, kāpēc serbi uzvarēja, uzskata Bertāns.

"Tas, ka Bogdanovičs savāks savus punktus, bija skaidrs, jo viņš daudz spēlē ar bumbu. Principā viņam visi punkti nāca ļoti grūti. Uzdevums bija ierobežot pārējos spēlētājus, bet tas neizdevās," teica Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!