Foto: F64
Latvijas basketbola izlase sestdien ar uzvaru noslēdza gatavošanos 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, "Arēnā Rīga" ar 85:69 pieveicot Maķedonijas valstsvienību.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jānis Timma, 15 punktus sameta Jānis Strēlnieks, bet 13 un 12 punktus guva Kaspars Bērziņš un Jānis Blūms. Maķedonijai 13 punktus guva Prerags Samardziskis.

Pirmajās piecās ar pusi mača minūtēs viesi spēja gūt vien divus punktus, kas Latvijas basketbolistiem ļāva izvirzīties vadībā ar 14:2, bet pirmo ceturtdaļu noslēgt ar astoņu punktu pārsvaru (24:16).

Otrais spēles ceturksnis iesākās ar mazrezultatīvu spēli abu komandu izpildījumā, izlasēm piecu minūšu laikā kopā gūstot vien piecus punktus (27:18). Tomēr ceturtdaļas turpinājumā basketbolisti bija precīzāki savos metienos, bet puslaika noslēgumā maķedonieši mājinieku atstatumu sadeldēja līdz sešiem punktiem (41:35 Latvijas labā).

Otrā puslaika sākumā uz latviešu 13 punktiem viesi spēja atbildēt vien ar diviem, kas mājinieku komandai ļāva palielināt pārsvaru uz 54:37. Tomēr trešā ceturkšņa otrajā pusē viesi spēja handikapu samazināt līdz pat pieciem punktiem (54:59), bet ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 67:54 Latvijas izlases labā.

Ceturtā spēles nogriežņa sākumā mājinieki panāca jau 20 punktu starpību (74:54), ko viesi nespēja sadeldēt un uzvaru ar 85:69 izcīnīja Latvijas valstsvienība.

Tādējādi pārbaudes spēlēs Latvijas izlase guvusi piecas uzvaras un piedzīvojusi četrus zaudējumus.

"Eurobasket 2015" sāksies 5. augustā, un priekšsacīkstēs Rīgas grupā Latvija spēlēs pret Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Beļģiju un Čehiju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!