Foto: DELFI
Par Maķedonijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā apstiprināts Marijans Srbinovskis, informē "FIBA Europe".

Pagājušajā nedēļā no Maķedonijas izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots Aleksandrs Džikičs, kuram radās nesaskaņas ar valsts basketbola vadību. Tā kā līdz "Eurobasket 2015" sākumam ir atlicis mazāk par diviem mēnešiem, tad Maķedonijas Basketbola federācija lēma valstsvienības vadības grožus uzticēt līdzšinējam Džikiča palīgam, 41 gadu vecajam Srbinovskim.

Srbinovskis profesionālā basketbolista karjeru beidza samērā agri jau 2007. gadā un pievērsās trenera darbam. Viņš valstsvienībā strādāja jau "Eurobasket 2013" laikā, kad bija galvenā trenera Aleša Pipana asistents. Vēlāk Vidusjūras spēlēs Srbinovskis bija Maķedonijas izlases galvenais treneris. Toreiz tā bija vairāk kā maķedonijas otrā izlase un tajā spēlēja galvenās komandas tuvākās rezerves un jaunieši, kas tieši šobrīd veido Maķedonijas izlases kodolu.

Maķedonijas izlase pagājušajā nedēļā uzsāka gatavošanos "Eurobasket 2015", un pirmos treniņus jau vadīja tieši Srbinovskis. Augusta sākumā Maķedonijas izlasei plānotas pirmās pārbaudes spēles pret Ukrainu un Izraēlu.

"Eurobasket 2015" finālturnīra pirmajā posmā Maķedonija spēlēs Zagrebas grupā, kurā vēl būs arī mājiniece Horvātija, Gruzija, Nīderlande, Grieķija un Slovēnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!