Latvijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" astotdaļfināla spēlē pret Melnkalnes valstsvienību ir favorītes statusā, jo tā grupu turnīrā parādīja, ka spēj uzvarēt spēcīgas komandas, uzskata melnkalniešu basketbola zvaigzne Nikola Vučevičs.

Latvijas un Melnkalnes izlases astotdaļfinālā spēkus samēros svētdien pulksten 12:30, cenšoties sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā būs jātiekas ar Slovēnijas spēlētājiem. Melnkalnes izlase pēc grupu turnīra Bukarestē ieradās Stambulā, kur aizvadīja jau divus treniņus.

"Mēs pēc grupu spēlēm un ceļojuma jūtamies diezgan labi. Grupu turnīrs mums bija veiksmīgs, jo izcīnījām trīs uzvaras un piedzīvojām divus zaudējumus. Abus zaudējumus piedzīvojām grupas favorītēm, bet pret Spāniju aizvadījām ļoti labu ceturtdaļu, tāpēc mums ar pārliecību viss ir kārtībā," sarunā ar portālu "Delfi" stāstīja Vučevičs, kurš pagājušajā sezonā spēlēja NBA klubā Orlando "Magic".

"Mēs apzināmies, ka Latvija šajā mačā ir favorīte, jo tā ir ļoti laba komanda, kuras līderi ir Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Mums tā ir svarīga spēle, kurā būs jāparāda savs labākais sniegums," viņš turpināja.

Vučevičs apstiprināja Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska teikto, ka Melnkalnes galvenais trumpis ir pozicionāls basketbols, kurā tiek izspēlēts uz metieniem no groza apakšas.

"Latvija parādīja labu sniegumu grupu turnīrā, kur viņiem bija ļoti spēcīgi pretinieki, zaudējot tikai Serbijai. Viņi spēlē labi un ātri, mums vajadzēs nospēlēt gudri pret šo komandu. Mums jāmēģina samazināt spēles temps, jāatņem viņiem iespējas gūt punktus ātrajos uzbrukumos, kā arī nedrīkstam pieļaut brīvus tālmetienus," skaidroja Vučevičs. "Mēs nedrīkstam ar viņiem ielaisties ātrajā basketbolā, mums jāspēlē lēnāk un pacietīgāk."

Latvijas un Melnkalnes izlases Eiropas čempionātā sacentās arī 2013. gadā, kad Kristaps Janičenoks ar precīzu metienu pēdējās sekundēs izrāva uzvara savai komandai. Vučevičs stāstīja, ka, gatavojoties svētdienas mačam, viņi runāja par šo zaudējumu.

"Nav tā, ka Latvijas izlasē spēlē tikai Porziņģis un Bertāns, taču viņi piesaista daudz uzmanības un atbrīvo rokas citiem spēlētājiem. Mēs pret viņiem spēlējām 2013. gadā, kad Latvija iemeta uzvaru nesošo metienu sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, un tas pierāda, ka Latvijas izlasē ir daudzi labu spēlētāju," stāstīja Vučevičs.

Šajā turnīrā Vučevičs vidēji spēlē gūst 13,8 punktus un izcīna 7,8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!