Foto: LETA

Otrdien pārdošanā nonāks stāvvietu biļešu komplekti uz Rīgā gaidāmajām Latvijas izlases spēlēm Eiropas čempionātā basketbolā, informē rīkotāji.

Biļetes būs pieejamas, sākot no plkst.12, "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un tīmekļa vietnē "bilesuserviss.lv". Te būs iespējams iegādāties stāvvietu biļešu komplektus uz visām Latvijas valstsvienības spēlēm.

Stāvvietu biļetes varēs iegādāties tikai paketē uz visām Latvijas izlases spēlēm 5., 6., 7., 9. un 10.septembrī. Paketes cena būs simts eiro, bet viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā divus komplektus.

Tāpat organizatori informē, ka joprojām iespējams iegādāties sēdvietu biļetes uz Latvijas spēlēm ar Beļģiju, Čehiju un Ukrainu.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps pauda, ka uz Latvijas izlases pirmo dueli ar Beļģiju palicis "nedaudz" biļešu, bet vairāk uz mačiem ar Ukrainu un Čehiju.

Paredzams, ka Lietuvas izlases līdzjutēji izpirks visas biļetes uz Lietuvas un Ukrainas spēli 5.septembrī.

Ieeja Eiropas čempionāta turnīra paredzētajā teritorijā pie "Arēnas Rīga" būs katru dienu no plkst.13. Turnīra rīkotāji norāda, ka uz spēlēm jāierodas savlaicīgi, ieteicams, 1-2 stundas pirms biļetē norādītā mača sākuma. Drošības kontrole notiks pie ieejas fanu zonā, bet biļešu skenēšana pie ieejas "Arēnā Rīga". No fanu zonas "Arēnā Rīga" varēs iekļūt 45 minūtes pirms biļetē norādītā spēles sākuma. Pēc katra mača "Arēna Rīga" būs jāatstāj 15 minūšu laikā, bet fanu zonā varēs uzturēties līdz pusnaktij.

Pēc optimistiskākajām prognozēm, Eiropas čempionāta pirmā posma laikā Rīgu varētu apmeklēt pat 60 000-70 000 ārvalstu līdzjutēju.

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) Zagrebā (Horvātija) un Rīgā.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!