Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases spēlētāji bija priecīgi, ka "Eurobasket 2017" astotdaļfināla mačā pret Melnkalni treneris lika spēlēt ātri, kas ļāva gūt pārliecinošu uzvaru, bet tagad nākamie pretinieki slovēņi būs nopietns pārbaudījums, pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā sacīja basketbolisti Dairis Bertāns un Žanis Peiners.

Latvijas basketbola izlase svētdien astotdaļfinālā ar rezultātu 100:68 pārspēja Melnkalnes valstsvienību, droši otro turnīru pēc kārtas iesoļojot ceturtdaļfinālā. Lai arī rezultāta pārsvars bija iespaidīgs, tomēr Dairis Bertāns negrasās apgalvot, ka mačs bija viegls.

"Viegli nekas nebija. Mēs visas 40 minūtes bijām koncentrējušies, cīnījāmies arī tad, kad bija 30 punktu pārsvars un neko nedevām par brīvu. Spēle bija ļoti grūta un labi, ka mēs tā nospēlējām," saruna ar portālu "Delfi" teica Dairis Bertāns. Viņš šajā mačā guva deviņus punktus un izcēlās ar skaistu bumbas triecienu grozā no augšas.

Nedaudz citādāks viedoklis bija Peineram, taču viņš uzsvēra, ka uzvaras panākumā bija veiksmīgi izvēlēta taktika: "Mēs gaidījām, ka būs grūta cīņa, jo viņiem sastāvs ir labs, ja paskatās, kādos klubos viņi spēlē. Sanāca viss diezgan viegli. Mēs uzminējām taktiku un sodījām viņus vienās un tajās pašās vietās, līdz melnkalniešiem nolaidās rokas."

"Man patika, ka treneris mums šoreiz lika skriet ātrāk," turpināja Peiners, kurš atkal veiksmīgi iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, gūstot astoņus punktus. "Kad dabūjām 30 punktu pārsvaru, temps varbūt nedaudz pazuda un sākām kļūdīties, bet domāju, ka pirmajā puslaikā un trešajā ceturtdaļā ļoti labi skrējām, un viņi netika galā. Melnkalne ļoti slikti spēlēja aizsardzībā, un mēs viņus visos veidos sodījām. Jāatzīst, ka šodien mums ļoti labi krita trīspunktnieki."

Latvijas izlase pret Melnkalni realizēja 15 no 25 tālmetieniem, bet visā mačā no spēles trāpīja 59 procentus metienu. "Pēc izspēlētajām situācijām radās brīvi metieni. Mums nebija jāmet sarežģīti metieni, jo izspēlējām līdz brīviem, un tad tas jau bija meistarības jautājums," sacīja Dairis Bertāns.

Aizvadītais astotdaļfināls sākās pulksten 12:30, taču abiem basketbolistiem agrās spēles patīk, jo tā dienas laikā nesakrājas satraukums, bet pēc uzvaras ilgāk var par to priecāties.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase spēkosies ar Slovēnijas valstsvienību, kas līdz šim sešās spēlēs tikai guvusi uzvaras. Arī iepriekšējā Eiropas čempionātā abu komandu ceļi krustojās, tikai toreiz mačs notika astotdaļfinālā. Šogad abām komandām sastāvi ir citādāki, un abas tiek sauktas par medaļu pretendentēm.

"Skatītāji to no mums prasa un mēs paši saprotam, ka mums ir tāda iespēja. Nākamais pretinieks mums ir ļoti nopietns, jo viņi rāda šobrīd skatāmāko basketbolu visā čempionātā. Būs labs pārbaudījums tam, vai mēs varam vai nē," sacīja Peiners.

"Pāris Slovēnijas spēles esmu redzējis," turpināja Bertāns. "Viņi spēlē ļoti labi un rāda saturīgu basketbolu. Viņiem, līdzīgi kā mums, ir labi spēlētāji, kuri var taisīt rezultātu un iemest 20 punktus, tā kā būs grūti ļoti grūti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!