Trešdien Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un bērnu un jaunatnes basketbola skolas "Rīga" audzēkņi lidostā "Rīga" sagaidīja pirmo Eiropas basketbola čempionāta dalībnieku – "EuroBasket2015" talismanu un brīvprātīgo palīgu aizbildni Frenkiju.

Sestdien, 21.februārī, Frenkijs piedalīsies Aldaris Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēlē Ventspilī. 

"Frenkijs kļuvis ar rīdzinieku līdz pat septembrim. Eiropas čempionāts basketbolā būs ne tikai sportisks notikums vien. EuroBasket būs svētki visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Rīgas centrā būs sava fanu zona igauņu un lietuviešu līdzjutējiem. Savukārt tiem Latvijas valstsvienības atbalstītājiem, kuriem nepietiks vietas "Arēnā Rīga", būs iespēja lielo basketbolu skatīties kopā laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur plānojam uzstādīt trīs lielos TV ekrānus," norāda Radzevičs.

Savukārt Voins papildina, ka simboliski, ka Frenkiju Rīgā pirmie sveic bērnu un jaunatnes basketbola skolas "Rīga" audzēkņi. "Nešaubos, ka EuroBasket norise Rīgā palielinās basketbola popularitāti un nākamruden sporta skolas nevarēs uzņemt visus gribētājus," sacīja Voins.

Visiem Latvijas iedzīvotājiem un visiem rīdziniekiem ir privilēģija ne tikai izbaudīt basketbola svētkus, bet arī pašiem kļūt par to dalībniekiem un rīkotājiem. Lai Eiropas čempionāts varētu notikt bez kavēšanās, būs vajadzīgi vismaz 300 brīvprātīgie palīgi - komandu atašeji, informācijas centru darbinieki, vietu ierādītāji un bumbu padevēji. 

2015.gada Eiropas basketbola čempionāts no 5. līdz 20.septembrim risināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Rīgā D grupas turnīrā no 5. līdz 10.septembrim spēlēs Lietuvas, Ukrainas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas un Latvijas izlases. Četras labākās komandas iegūs ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru, kas risināsies Francijas pilsētā Lillē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!