Foto: Reuters/Scanpix
Viens no Eiropas labākajiem saspēles vadītājiem Milošs Teodosičs tomēr nepiedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas jau nākamajā nedēļā sāksies Slovēnijā.

Kā zināms, Serbijas valstsvienība apakšgrupu turnīrā būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm.

Viens no Serbijas izlases līderiem maijā iedzīvojās kājas traumā, un jūlija beigās tika paziņots, ka viņš Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Spēlētāja atveseļošanās ritēja negaidīti sekmīgi, un pirms nedēļas sportists atsāka treniņus kopā ar Serbijas izlasi.

Lai arī līdz pēdējam brīdim tika cerēts uz viņa atkopšanos, Serbijas izlases galvenais treneris Dušans Ivkovičs nedēļas nogalē paziņojis, ka Teodosičs uz čempionātu nebrauks, jo nav spējis uzņemt nepieciešamo fizisko formu.

Tāpat savainojuma dēļ pēdējā brīdī no Serbijas izlases sastāva atskaitīts uzbrucējs Vladimirs Lučičs.

Kā ziņots, nākamajā sezonā Teodosičs turpinās spēlēt Krievijas klubā Maskavas CSKA. 26 gadus vecais Teodosičs ar Serbijas jauniešu izlasēm trīs reizes kļuvis par Eiropas čempionu, bet 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā viņam sudrabs un vieta turnīra simboliskajā izlasē. Savukārt 2010.gada pasaules čempionātā Serbijas izlase ierindojās ceturtajā vietā, bet Teodosičs atkal tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Izlases sastāvā dalībai čempionātā iekļauts arī 26 gadus vecais centra spēlētājs Vladimirs Štimacs, kurš iepriekš karjeras laikā spēlējis Latvijas komandās "Valmiera" un "Ventspils".

Eiropas čempionāts no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā. Serbijas izlase ielozēta vienā apakšgrupā ar Latviju, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu, Lietuvu un Maķedoniju.

Serbijas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Stefans Markovičs, Nemanja Nedovičs, Vasilje Mičičs, Danilo Andušičs, Bogdans Bogdanovičs, Nemanja Krstičs, Nikola Kaliničs, Nemanja Bjelica, Dorde Gagičs, Vladimirs Štimacs, Nenads Krstičs un Raško Katičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!