Foto: DELFI

Latvijas basketbola valstsvienības pirmā pretiniece "Eurobasket 2017" turnīrā Serbijas izlase ceturtdien piedzīvoja pirmo zaudējumu pārbaudes spēlēs pirms gaidāmā čempionāta.

Pārbaudes turnīrā Akropolē Serbijas izlase ar rezultātu 66:68 piekāpās Gruzijas valstsvienībai. Spēles izskaņā Vladimiram Vučičam bija iespēja izraut uzvaru ar tālmetienu, tomēr viņam nedaudz nepaveicās. Tas serbiem bija pirmais zaudējums astoņās pārbaudes spēlēs pirms "Eurobasket 2017".

Serbijas izlasē 19 punktus guva Bobans Marjanovičs, bet 15 punktus pievienoja Bogdans Bogdanovičs. Gruzijai 21 punktu guva Tornika Šengelia.

Vēl viena Latvijas pretiniece čempionātā Turcijas izlase ar 79:55 sagrāva Ukrainas valstsvienību. Džedi Osmans, Kenans Sipahi un Sertačs Šanli guva pa 15 punktiem, kaldinot savas komandas uzvaru.

Savukārt Lielbritānijas izlase, kas paziņojusi sastāvu Eiropas čempionātam, ar 82:64 pārspēja Ungārijas valstsvienību. Uzvarētājiem 14 punktus guva Geims Olaseni, bet pa 13 punktiem sameta Kīrons Ačara un Endrū Lorenss.

Latvijas izlase "Eurobasket 2017" turnīrā D apakšgrupā tiksies ar Serbijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Krievijas un Turcijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!