Foto: LETA

Latviešu basketbolistam Ojāram Siliņam pats sāpīgākais ir tas, ka viņš traumas dēļ nevarēs pārstāvēt Latvijas izlasi septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā, atzina pats sportists.

Kā zināms, Siliņš, kurš pārstāv Itālijas čempionāta komandu Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", sezonas noslēgumā guva traumu.

"Man tika konstatēts ceļgala skrimšļa bojājums, ir nosities nost kauliņš. Operācija notiks rīt no rīta turpat Redžio di Emīlijā. Paredzams, ka atveseļošanās periods ilgs kādus divarpus mēnešus, līdz ar to gatavs būšu tikai septembra vidū. Pats sāpīgākais ir tas, ka nevarēšu pārstāvēt Latvijas izlasi Eiropas čempionātā," teica Siliņš.

Aizvadītās sezonas sākumā latviešu basketbolists guva labās kājas muskuļa traumu, pēc kuras čempionātu viņš uzsāka vien novembra beigās. Tāpat arī martā Siliņš savainojuma dēļ izlaida pāris turnīra spēles.

''Kopumā bija ļoti grūta sezona. Daudzas spēles izlaidu traumu dēļ. Ja būtu kļuvuši par čempioniem, varbūt sezonu vērtētu pozitīvi, neraugoties uz traumām. Tāpat bija smags izslēgšanas spēļu grafiks. Tiesa, tā kā biju daļu sezonas izlaidis, jutos labi, tikai traumētais ceļgals traucēja," sezonu komentēja Siliņš.

Nesen 21 gadu vecā Siliņa pārstāvētā "Grissin Bon" komanda dramatiskā Itālijas čempionāta finālsērijā piekāpās Sasāri "Dinamo" vienībai. Aizvadot mačus katru otro dienu, Siliņš jau sestajā duelī guva traumu, bet laukumā atgriezās arī sērijas izšķirošajā, septītajā, mačā.

"Vajadzēja ātrāk noslēgt sēriju, kā arī uzvarēt kādu spēli viesos. Lai kļūtu par čempioniem, pietrūka veiksmes un aukstasinības. Tāpat traumu pirms septītās spēles guva lietuvietis Darjušs Lavrinovičs, kurš izšķirīgos brīžos var būt komandas līderis. Arī es pēdējās sērijas spēlēs guvu savainojumu. Katrs sīkums bija svarīgs, līdz čempiona titulam pietrūka vien trīs punkti. Pretinieki bija individuāli talantīga vienība, kas nespēlē komandas spēli. Tomēr beigās viņu individuālā meistarība salauza mūsu aizsardzību," teica latviešu basketbolists, kurš sasniedzis jaunu Itālijas čempionāta lietderības koeficentu - plus 28.

Nākamajā sezonā Siliņš, kuram ar klubu ir līgums vēl uz vienu gadu, vēlētos lielāku stabilitāti.

"Protams, svarīgi ir tas, lai būtu laba veselība. Traumu dēļ šosezon bija ļoti grūti, jo bija jāizlaiž mači, kas pēc tam traucēja ieiet spēļu ritmā," atzīmēja basketbolists.

Itālijas čempionātā Siliņš laukumā izgāja 39 mačos, vidēji izceļoties ar 9,8 punktiem un 3,4 atlēkušajām bumbām.

Pēc zaudējuma finālsērijā "Grissin Bon" neizdevās kvalificēties nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīram.

Zīmīgi, ka Latvijas pieaugušo izlasē Siliņš līdz šim nav spēlējis, jo pagājušajā vasarā bija izlēmis trenēties individuāli. Savukārt 2013.gada vasarā viņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet pērn ar "Grissin Bon" komandu triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausā.

Kā zināms, pirms Eiropas čempionāta, kurā spēles notiks arī Rīgā, Siliņš bija iekļauts Latvijas izlases kandidātu saraksta pirmajā sastāvā, kurā bija tikai 12 basketbolisti, bet tagad to skaits samazinājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!