Foto: DELFI.lt

Slovēnijas izlases uzvara "Eurobasket 2017" turnīra pusfinālā ir ieguldītā smagā darba augļi visas vasaras garumā, sacīja komandas galvenais treneris Igors Kokoškovs.

Jau ziņots, ka Slovēnija pusfinālā negaidīti pārliecinoši ar 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15) pieveica līdzšinējo titula īpašnieci Spāniju.

"Šī bija lieliska spēle mūsu nācijai, tā tiek veltīta bērniem, kuri valkās kreklus ar Lukas Dončiča, Gorana Dragiča un Gašpera Vidmara vārdiem. Mēs to izbaudīsim, jo strādājām smagi, lai šeit nokļūtu. Visu panāca spēlētāji, viņi strādāja visu vasaru. Esmu bez vārdiem," pēcspēles preses konferencē teica Kokoškovs

"Kas par spēli mūsu nācijai," sajūsmināts bija Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs. "Es nedomāju, ka spēle būs šāda, jo Spānija ir spēcīga komanda. Mēs no tā nenobijāmies, spēlējām savu basketbolu – ātru, agresīvu un uzbrūkošu. Kad spēlē ar pārliecību, tad iekrīt arī tādi metieni, kurus parasti nevar trāpīt. Svarīgi, ka mūsu stratēģija nostrādāja."

Lai arī Spānijas izlase piedzīvoja zaudējumu, spēlētāji nenokārs galvu un svētdien mēģinās izcīnīt bronzas medaļas. "Mēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu," skaidroja spānis Po Gasols. "Šis ir smags zaudējumus, bet mums tas ir jāsagremo, lai varētu cīnīties par bronzas medaļu nākamajā spēlē."

Spānijas izlases galvenais treneris Serhio Skariolo skaidroja, ka slovēņi šajā mačā izdarīja lielisku darbu. "Neviena komanda turnīrā bez zaudējumiem nespēlē tikai sagadīšanās pēc. Viņiem liela priekšrocība bija augstais tālmetienu procents, lai arī mūsu komandai šajā turnīrā ir labākā aizsardzība, ielaižot nedaudz vairāk nekā 60 punktus, bet slovēņi guva 92. Mēs pieļāvām kļūdas, un viņi mūs sodīja, trāpot sarežģītus metienus. Mēs apzināmies, ka pretinieki spēlēja labāk, un viņi pelnīja uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!