Foto: F64

Latvijas basketbola izlasei gaidāmajā "Eurobasket 2017" astotdaļfināla mačā pret Melnkalni ir jāspēlē sava spēle un jāliek Melnkalnes basketbolistiem pielāgoties šim stilam, uzskata uzbrucējs Jānis Timma.

Latvijas un Melnkalnes izlases par vietu "Eurobasket 2017" ceturtdaļfinālā cīnīsies svētdien pulksten 12:30.

Pēc grupu turnīra spēlēm Latvijas basketbolisti pārvācās tuvāk "Sinan Erdem" arēnai, kur notiek izslēgšanas spēles, un Timma stāstīja, ka pārvākšanās uz citu viesnīcu nekādas problēmas nav sagājusi, jo viss tur esot labā stāvoklī un ar ēdienu tur arī esot pietiekami labi. Savukārt pamatsastāva saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš ceturtdien pēc uzvaras pār Turciju paviesojās slimnīcā, jūtas labāk.

"Strēlnieks jau sācis smaidīt. Domāju, ka viss būs kārtībā. Brīvdiena mums nāca par labu, jo atpūtāmies un sadziedējām traumas," Latvijas žurnālistiem stāstīja Timma, kurš turpinājumā nedaudz pastāstīja, ko zina par nākamajiem pretiniekiem.

"Melnkalne ir pieredzējusi komanda ar labiem un talantīgiem garajiem spēlētājiem. Mums viņiem būs jāpievērš lielāka uzmanība. Domāju, ka mūsu uzdevums ir noskaņoties aizsardzībā pret tiem garajiem. Pats galvenais ir spēlēt savu spēli un likt viņiem pielāgoties mums," uzsvēra uzbrucējs.

NBA kluba Orlando "Magic" centrs Nikola Vučevičs un Spānijas komandas "Valencia" spēka uzbrucējs Bojans Dubļevičs būs tie, kuri sagādās Latvijas izlasei lielākās galvas sāpes, jo visa spēle balstās uz viņiem, taču viņi prot piespēlēt saviem komandas biedriem uz tālmetienu līnijas, kad aizsardzība ir savilkusies soda laukumā. "Viņiem ir jāpievērš uzmanība, bet pārējos arī nedrīkst aizmirst," piebilda Timma.

Timma Latvijas izlasē ir ļoti svarīgs spēlētājs, jo viņš spēlē vispusīgi, vidēji mačā gūstot 14 punktus, izcīnot 6,6 atlēkušās bumbas un izdarot 3,6 rezultatīvas piespēles, tomēr D grupas noslēdzošajā mačā viņš ātri savāca personiskās piezīmes, taču viņš tāpēc negrasās spēlēt uzmanīgāk.

"Spēlēšu tāpat un neko nemainīšu. Visas spēles esmu spēlējis agresīvi, bet pēdējā mačā laikam tiesnesim neiepatikos. Es turpināšu spēlēt uz uzvaru," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!