Foto: F64

Latvijas basketbola izlasi "Eurobasket 2017" turnīrā ir grūti apturēt, jo vairāki spēlētāji var aizvadīt rezultatīvu spēli un sekmēt komandas uzvaru, sarunā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) preses dienestu stāstīja uzbrucējs Jānis Timma.

Latvijas izlase "Eurobasket 2017" turnīrā sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pirmajā mačā pret Serbiju. Timma līdz šim bijis viens no komandas universālākajiem spēlētājiem, vidēji gūstot 15,2 punktus, izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas un izdarot četras piespēles, tomēr viņš uzsver, ka visa komanda aizvada lielisku turnīru.

"Mūs kā komandu apturēt ir ļoti grūti, jo vairāki spēlētāji var gūt punktus," teica Timma. "Ja pretinieku aizsardzība koncentrējas uz vienu spēlētāju, tad kāds cits paliek brīvs. Mēs dalāmies ar bumbu un gaidām brīvus metienus," stāstīja Timma.

"Mums ir ļoti labs kolektīvs, kas katru spēli spēlē kopā gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Mēs viens otru atbalstām, un tas ir svarīgi," viņš turpināja.

Latvijas izlase otrdien pulksten 21:30 aizvadīs ceturtdaļfināla spēli pret Slovēnijas valstsvienību, kur līderi ir ātrā tempā spēlējoši aizsargi Luka Dončičs un Gorans Dragičs.

"Tā būs lieliska spēle, jo mums ir komanda, kas var cīnīties. Mēs ar katru spēli kļūstam labāki, un cerams, ka tas tupināsies," sacīja uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!