Foto: F64

Latvijas basketbola izlases trešajai pretiniecei "Eurobasket 2017" turnīrā Lielbritānijas valstsvienībai lielākais trumpis ir tas, ka neviens no viņiem neko negaida, tāpēc briti var spēlēt daudz nepiespiestāk, uzskata uzbrucējs Jānis Timma.

Latvijas izlase pirmdien pulksten trešajā D apakšgrupas spēlē spēkosies ar Lielbritānijas komandu, kas divos mačos piedzīvojusi divas neveiksmes. Pēc svētdien aizvadītā treniņa Timma stāstīja par gaidāmo pretinieku spēcīgajām pusēm.

"No viņiem neviens neko negaida. Lielbritānijas spēlētāji Eiropā nav tik labi zināmi. Viņiem ir brīvākas rokas, jo nav tāds spiediens. Savukārt mums ir jāiet un jāspēlē tāpat kā pret Serbiju un Beļģiju," skaidroja Timma.

"Galvenais ir izcīnīt uzvaru, neraugoties uz pretinieku. Ir jāiet un jāspēlē sava spēle, jābūt agresīviem un jāmēģina emocijas ievirzīt pareizā virzienā, kā tas bija iepriekšējā spēlē. Ja mēs to izdarīsim, tad viss būs kārtībā," turpināja Latvijas izlases spēlētājs, piebilstot, ka pēc uzvaras pār Beļģiju spēlētājiem ir drošības sajūta un pozitīvisms.

Latvijas izlasei iepriekšējos turnīros ir gadījies zaudēt komandām, kuras tiek uzskatītas par pastarītēm, tāpēc izlases kapteinis Jānis Blūms apzinās šī mača nozīmīgumu.

"Mums šodien bija paredzēta brīvdiena, bet mēs treneriem prasījām, lai ir treniņš, jo gribējām būt tonusā. Iepriekšējos čempionātos pēc brīvdienām nebijām formā, bet tagad esam izskrējušies un labi jūtamies," teica Blūms.

Lielbritānijas izlasē visi spēlētāji var trāpīt metienus no distances, kas pierādījās mačā pret Turciju, skaidroja Blūms. "Galvenais pašiem sevi sagatavot psiholoģiski," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasē vairākiem spēlētājiem esot bijušas veselības problēmas. Blūmam izdevies no tā visa izvairīties, bet Timmam esot palīdzējušas ārsta dotās zāles.

"Ir kā ir, bet visiem šī situācija ir vienāda, jo visi dzīvojam vienā viesnīcā. Mēs koncentrējamies uz spēli un par pārējām lietām cenšamies nedomāt. Vēl ir laiks sevi savest kārtībā. Vairāk ir jāpiedomā, ko ēst. Varbūt mazāk jāēd piena produktus, taču katram tas kuņģis ir citādāks. Ārsts tagad ir iedevis kaut kādas tabletes, kas man palīdzēja," par savu veselības stāvokli stāstīja Timma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!