Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" D grupas noslēdzošajā mačā sajuta spēles ritmu, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru, pēc zaudējuma teica Turcijas valstsvienības galvenais treneris Ufuks Sarica.

Latvijas basketbolisti ceturtdien ar rezultātu 89:79 pārspēja Turciju, izcīnot otro vietu "Eurobasket 2017" D grupā un astotdaļfinālā pretiniekos iegūstot Melnkalni. Savukārt Turcija samierinājās ar ceturto vietu grupā un izslēgšanas spēles sāks pret Spānijas valstsvienību.

"Mēs spēlējām gandrīz tāpat kā iepriekšējās četrās spēlēs. Mūsu pretinieki ir spēcīga komanda, kurai ir "dziļš" sastāvs un pieredze. Viņiem bija labs spēles ritms," pēcspēles preses konferencē teica Sarica. "Mums bija iespējas, bet divas kļūdas un nesportiskā piezīme ceturtajā ceturtdaļā mūs "nogalināja". Mūsu spēlētāji spēlēja aktīvi, un tas ir sasniegums, ka esam izveidojuši komandu, kas cīnās līdz pašām spēles beigām."

Savukārt Turcijas izlases kapteinis Sinans Gulers uzsvēra, ka šajā mačā Jānis Blūms bija milzīgs faktors Latvijas izlases uzvarā.

"Visas trīs spēles, kuras mēs zaudējām, bija kopija viena otrai. Spēli iesākām lēnāk nekā parasti, tad pievilkām rezultātu, bet beigās mēs pieļāvām mazas kļūdas un viņi iemeta metienus. Tāpat pret mums fiksēja strīdīgus sodus un spēle no mums aizgāja," uzskata Gulers. "Tas, ka ļāvām Blūmam aizvadīt labāko spēli turnīrā, mums radīja problēmas. Ja mēs to Latvijai būtu atņēmuši, tad spēle būtu citādāka."

Turcijas izlasei izslēgšanas spēles būs jāsāk ar Spānijas valstsvienību, kas šo turnīru aizvada ļoti pārliecinoši, un turku treneris par to nemaz nepriecājas.

"Esam bēdīgi, ka grupā palikām ceturtajā vietā, bet mēs mēģināsim darīt visu, kas iespējams, lai turpinātu cīņu turnīrā," sacīja Sarica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!