Foto: DELFI.lt

Lietuvas basketbola izlases spēlētāji uzskatīja, ka "Eurobasket 2017" astotdaļfināla spēle pret Grieķiju būs viegla, taču viņi kļūdījās, un tas maksāja dārgi, pēc spēles teica lietuviešu centra pozīcijas spēlētājs un komandas līderis Jons Valančūns.

Jau vēstīts, ka Lietuvas izlase astotdaļfinālā ar rezultātu 64:77 piekāpās Grieķijai un pirmo reizi kopš 2009. gada neiekļuva ceturtdaļfinālā, bet pēdējos divos Eiropas čempionātos Lietuva kļuva par vicečempioni. Valančūns mačā pret grieķiem izcēlās ar 13 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām, taču ar to nepietika.

"Grieķija izdarīja ļoti labu darbu, un mēs šo komandu nenovērtējām. Mēs domājām, ka šī būs viegla cīņa, taču mēs kļūdījāmies, un tas mums maksāja dārgi," pēcspēles preses konferencē teica Valančūns.

Savukārt Lietuvas izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis uzskatīja, ka visa komanda nebija psiholoģiski gatava šādam mačam.

"Šāda veida spēlēs nevar pieļaut tādas mentālās kļūdas, kādas pieļāvām mēs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Vairākās situācijās mēs nospēlējām pilnīgi pretēji tam, kā mums vajadzēja to izdarīt. Mēs zinājām, ka Grieķija ir laba un komanda, kurā spēlē augstākajā līmenī. Šie spēlētāji uzvar nacionālajos čempionātos un Eirolīgā, un viņi zina, kā jāspēlē šāda veida spēles. Mēs bijām sasaistīti un pieļāvām pārāk daudz kļūdas," sacīja Adomaitis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!