Foto: AFP/Scanpix
Grieķijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Fotis Katsikaris pēc pārbaudes turnīra savās mājās paziņojis valstsvienības sastāvu dalībai 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pēc mājās notikušā turnīra, kurā Grieķija izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, Katsikaris no kandidātu pulka svītroja Vlantimiru Giankovicu un Dimitri Agravani, kuri savulaik bija vadošie spēlētāji Grieķijas jauniešu un junioru izlasēs. Tomēr abi divi līdz šim nav spēlējuši pieaugušo līmenī valstsvienībā nevienā no lielajiem turnīriem, lai gan 25 gadus vecais Giankovics jau trīs gadus regulāri ir starp kandidātiem. Savukārt 21 gadu vecais Agravanis treniņnometnes laikā guva nelielu savainojumu, kas viņam liedza pilnvērtīgi izrādīt konkurenci pieredzējušākiem komandas biedriem.

Vēl pirms turnīra savās mājās no Grieķijas izlases kandidātu pulka tika svītrots centrs Zisis Sarikopols, jo Katsikaris nolēma vairāk uzticēties pieredzējušajiem centriem Kostam Kufosam un Janim Burusim. Tieši šie abi centri Grieķijas izlasē bija arī 2009. gadā, kad Grieķija pēdējo reizi izcīnīja medaļas (bronzas) Eiropas čempionātos.

Vēl Grieķijas izlases sastāvā iekļauti pazīstamie Nikos Zisis un Vasilis Spanulis, kā arī Niks Kalates, Kosts Sluks, Evangels Mancaris, Gianis Antetokunmpo, Kosts Papanikolau, Strats Perperoglu, Georgis Printezis un Kosts Kaimakoglu.

"Eurobasket 2015" priekšsacīkstēs Grieķijas izlase spēlēs Zagrebas grupā, kurā tās pretinieces būs mājiniece Horvātija, Nīderlande, Maķedonija, Slovēnija un Gruzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!