Foto: PantherMedia/Scanpix
Projekta "Delfi Fitness" ietvaros saviem lasītājiem piedāvājam iespēju uzdot jautājumus ekspertiem.

Kaspars Ozoliņš

Kaspars Ozoliņš ir DCH Studijas fitnesa treneris, kurš pasniedz piekares sistēmu treniņus ar savu svaru (TRX), kā arī spēka, izturības un lokanības vingrojumus, un viņam ir vairāk nekā 12 gadu pieredze.

Viņš absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, bet apgūstot trenera iemaņas un pilnveidojot savas prasmes ieguvis "Live Fitness", TRX un "Pavigym" fitnesa programmu meistartrenera statusu, kā arī ir "LesMills" instruktors.

Sadaļā "Delfi Fitness" treneris Kaspars Ozoliņš sniegs atbildes lasītājiem par to kā uzsākt treniņus, ar ko sākt, kā atrast motivāciju, kāpēc tik ātri pazūd vēlēšanās vingrot, kā noturēt interesi, kā veidot treniņu plānus, kā arī uz citiem jautājumiem.

Maija Meijere

Maija Meijere ir DCH Studijas jogas pasniedzēja ar piecu gadu pieredzi, un savas zināšanas smēlusies ārzemēs.

2012.gada septembrī devusies uz jogas pasniedzēju apmācību Spānijā, kur ieguvusi "Yoga Alliance RYT200" sertifikātu pie "Green Lotus Yoga" dibinātājas un skolotājas Kerolas Mērfijas.

Sadaļā "Delfi Fitness" jogas pasniedzēja Maija Meijere sniegs atbildes lasītājiem par dažādiem ar jogu saistītiem jautājumiem - par jogas veidiem, pareizu vingrinājumu izpildi, to ietekmi uz cilvēku, kā arī par citām tēmām.


Dace Tomsone

Dace Tomsone ikdienā strādā augstas klases restorānā par menedžeri un koordinē tā darbu. Šajā jomā strādā astoņus gadus.

Piecus gadus strādājusi par pavāru vienā no labākajiem Ziemeļeiropas restorāniem, un ikdienā saskaras ar labākajiem, svaigākajiem, sezonālajiem produktiem. Bijusi arī profesionāla sportiste, bet pēcāk sākusi pētīt un izzināt, pie kādām slodzēm, kas ķermenim ir vajadzīgs.

Sadaļā "Delfi Fitness" uztura speciāliste Dace Tomsone ir gatava atbildēt uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar uzturu sportošanas laikā, pārtikas produktiem, uzturvielām, un citām tēmām.


Jānis Lācis

Jānis LācisAbsolvējis Rīgas Stradiņa universitāti. Zināšanas un praktiskās iemaņas papildina dažādos fizioterapijas kursos un semināros. Fizioterapeitu asociācijas biedrs. Ikdienā konsultē un ārstē pacientus "Veselības centrs 4" Rehabilitācijas un vingrošanas nodaļā. Vada ārstniecisko vingrošanu individuāli, pielietojot dažādas fizioterapijas metodes, tsk., slinga terapiju ar "RedCord" aprīkojumu, veic klasisko masāžu un teipošanu. Ļoti mīl savu profesiju un izjūt gandarījumu ikreiz, kad pacientam izdodas palīdzēt. Strādājot izteikti sportiskā darba kolektīvā, sportojot no mazotnes, kā arī ikdienā uzklausot pacientu sūdzības, apzinās traumu riskus.

Sadaļā "Delfi Fitness" Jānis Lācis atbildēs uz lasītāju jautājumiem par vispārējo fizisko sagatavotību un tās nozīmi, uzsākot sporta nodarbības, sporta nodarbības strukturālo iedalījumu un iesildīšanās, atsildīšanās fizioloģisko lomu, cēloņiem, kas bieži izraisa fizisku pārslodzi, muguras un locītavu sāpēm.

Ja vēlies nosūtīt jautājumu speciālistiem, raksti vēstuli redaktoram uz e-pastu fitness@delfi.lv, un atbilde tiks sniegta portālā divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!