Foto: AFP/Scanpix

Pēc UEFA Eiropas līgas grupu turnīra priekšpēdējās kārtas spēlēm kļuvuši zināmi vēl 13 futbola klubi, kuri garantējuši sev vietu nākamajā kārtā.

Tie piepulcējušies sešiem laimīgajiem, kuri vietu 1/16 finālā bija sev nodrošinājuši jau iepriekšējā kārtā. Vēl astoņas komandas Eiropas līgā nāks no Čempionu līgas (visu grupu trešo vietu ieguvējas).

No A grupas kā pirmā nākamajā kārtā iekļuva Mahačkalas "Anži", kas ar 2:0 (0:0) pieveica "Udinese". Tādējādi otru ceļazīmi pēdējā kārtā no šīs grupas iegūs "Liverpool" vai "Young Boys" no Šveices, kuru savstarpējā spēle ceturtdien noslēdzās 2:2.

Pašreizējie kausa ieguvēji Madrides "Atletico" sev vietu nākamajā kārtā nodrošināja pēc uzvaras 1:0 pār Telavivas "Hapoel", bet otru ceļazīmi ieguva Plženas "Viktoria", kas cīnījās neizšķirti 1:1 ar portugāļu klubu "Académica de Coimbra".

No C grupas nākamajā kārtā iekļuva "Fenerbahce" un Menhengladbahas "Borussia", D grupā laimīgie izrādījās "Newcastle United" un "Girondins de Bordeaux", F grupa pirmās divas vietas jau nodrošinājušas Dņepropetrovskas "Dņipro" un "Napoli", no G grupas pagaidām tālāk tikusi tikai "KRC Genk" (otru ceļazīmi iegūs "Basel" vai "Videoton" no Ungārijas), no I grupas "play off" spēlēs iekļuva Prāgas "Sparta", no J grupas - "Lazio", bet no L grupas – "Levante".

Pirms tam jau vietu izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājušas Lionas "Olympique", Kazaņas "Rubin", Milānas "Inter", "Hannover 96", Lēverkūzenas "Bayer" un Harkovas "Metallist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!