Foto: AP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkotāji ir saņēmuši vairāk nekā 150 tūkstošus pieteikumu no visas pasaules brīvprātīgo darbam Pasaules kausā un Konfederāciju kausā, informē FIFA.

Sešu mēnešu laikā turnīra rīkotāji saņēmuši vairāk nekā 150 tūkstošus iesniegumu; pieteikšanās termiņš beidzas šā gada nogalē. Lai pieteiktos brīvprātīgajiem, pietiek internetā aizpildīt formu un norādīt, kurā no 20 pozīcijām gribētu strādāt.

Lielākā atsaucība bijusi no Krievijas pilsoņiem, aktīvākie bijuši Maskavas, Sanktpēterburgas, Soču, Rostovas pie Donas un Kazaņas iedzīvotāji. Lielākā daļa iesniegumu ir no sievietēm - 60%, un 80% no tiem, kas vēlas strādāt kā brīvprātīgie, ir vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Gandrīz trešā daļa pieteikumu (ap 30%) ir saņemti no 198 dažādu valstu interesentiem.

FIFA Konfederāciju kausā 2017. gadā tiks nodarbināti 5500 brīvprātīgo, bet 2018. gada Pasaules kausā - vairāk nekā 15 tūkstoši voluntieru.

"150 tūkstoši pieteikumu ir iespaidīgs skaitlis, kas norāda, cik nozīmīgs cilvēkiem ir Konfederāciju kauss un Pasaules kauss," saka 2018. gada Pasaules kausa orgkomitejas priekšsēdētājs, bijušais Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko. "Tas attiecas ne tikai uz Krievijas pilsoņiem, bet uz visiem, kas 2017. un 2018. gadā atbrauks šurp."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!