Foto: AFP/Scanpix

2022.gada Pasaules kausa izcīņa futbolā nenotiks Katarā, jo tur futbolisti un fani nevarēs izturēt augstās gaisa temperatūras, paziņojis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Izpildkomitejas biedrs Teo Cvancigers.

2010.gadā tika pieņemts lēmums, ka Katara 2022.gadā uzņems Pasaules kausa izcīņu. Šis FIFA lēmums neskaitāmas reizes ir kritizēts, bet organizācijas vadība vienmēr uzsvērusi, ka savu šis turnīrs notiks tieši Katarā.

"Es domāju, ka 2022.gada beigās Katarā nenotiks Pasaules kauss," izdevumam "Sport Bild" sacīja Cvaincigers. "Mediķi saka, ka viņi nespēj uzņemties atbildību, ka Pasauless kauss notiks tādos apstākļos."

"Viņi varbūt var padarīt vēsāku vidi stadionos, taču Pasaules kauss nenotiek tikai tur. Tur ieradīsies līdzjutēji no visas pasaules. Ceļošana šādā svelmē var apdraudēt cilvēku dzīvības, kas izraisīs tiesu darbus. Mēs FIFA Izpildkomitejā nevēlamies būt atbildīgi par tādām lietām," piebilda uzsvēra FIFA Izpildkomitejas biedrs.

Jau ziņots, ka FIFA apsver iespēju 2022.gada Pasaules kausu rīkot nevis vasarā, bet janvārī vai novembrī, kad Katarā gaisa temperatūras ir salīdzinoši zemākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!