Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) komanda Abū Dabī "Al Jazira" un Meksikas vienība "Pachuca" sestdien sasniedza Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu Pasaules kausa pusfinālu, kurā spēkosies attiecīgi ar Spānijas grandu Madrides "Real" un Brazīlijas klubu Portualegri "Gremio".

Turnīra saimnieki AAE komanda "Al Jazira" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas uzvarētāju Saitamas "Urawa Reds" no Japānas.

Uzvaras vārtus "Al Jazira" labā guva AAE izlases uzbrucējs Ali Ahmeds Mabhuts, kurš bija precīzs spēles 52.minūtē.

Pusfinālā "Al Jazira" trešdien spēkosies ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas uzvarētāju Madrides "Real", kas pērn triumfēja arī FIFA Klubu Pasaules kausā.

"Al Jazira" turnīru sāka no priekšsacīkstēm, kur šonedēļ ar 1:0 apspēlēja arī Jaunzēlandes komandu "Auckland City", kas ir Austrālija un Okeānijas zonas čempione.

Tikmēr otrā ceturtdaļfinālā Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) spēcīgākais klubs "Pachuca" pārspēja Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) čempioni Kasablankas "Wydad" no Marokas.

Pamatlaikā abas komandas cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0), bet papildlaika 22.minūtē meksikāņu aizsargs Viktors Alfonso Guzmans izrāva "Pachuca" komandai uzvaru ar rezultātu 1:0.

Pusfinālā "Pachuca" otrdien tiksies ar "Copa Libertadores" jeb prestižākā Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) klubu turnīra uzvarētāju Portualegri "Gremio" no Brazīlijas.

Sacensību fināls notiks 16.decembrī Abū Dabī.

Pērn turnīrā triumfēja Madrides "Real" komanda, kas finālā tikai pagarinājumā spēja pieveikt Japānas čempioni Kašimas "Antlers". Pirms tam pusfinālā "Antlers", kas kā saimniece savu ceļu sacensībās lauza no astotdaļfināla, negaidīti uzvarēja "Copa Libertadores" turnīra uzvarētāju Medeljinas "Atletico Nacional" no Kolumbijas.

Pasaules klubu kausā piedalās FIFA konfederāciju kontinentu prestižāko turnīru čempiones, kā arī rīkotājvalsts čempionāta uzvarētāja.

Jau trīs gadus pēc kārtas prestižo kausu ieguvusi kāda no Spānijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!