Foto: AFP/Scanpix

Pēc izstāšanās no UEFA Čempionu līgas Itālijas futbola kluba "AC Milan" spēlētāji un treneri neskopojās ar galvenā tiesneša Bjorna Kuipersa kritizēšanu, vēsta ārzemju masu mediji.

Atgādinām, ka otrdien UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē "AC Milan" ar 1:3 zaudēja "Barcelona", piekāpjoties ar tādu pašu rezultātu arī divu spēļu summā. Divus no trim vārtiem Katalonijas klubs guva, realizējot 11 metru soda sitienu. Vislielāko strīdu izraisīja otrā soda sitiena piešķiršana pirmā puslaika izskaņā par Serhio Busketa nogāšanu soda laukumā vēl pirms stūra sitiena izpildes.

Noteikumu pārkāpējs Alesandro Nesta ir pārliecināts, ka 11 metru soda sitienam nebija jābūt, jo vēl pirms tam pret viņu noetikumus pārkāpa "Barcelona" spēlētājs Karless Pujols, bet Nestas pārkāpuma brīdī bumba vēl nebija spēlē.

"Jā, es nedaudz "pavilku" Busketu, bet mani bloķēja Pujols. Tā kā arī viņš pārkāpa noteikumus," uzskata Nesta.

Neizpratni pauda arī "AC Milan" uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs. "Nesaprotu, par ko iedeva otro "pendeli". Toties tagad zinu, kāpēc ["Real Madrid" galvenais treneris] Žoze Mourinju vienmēr dusmojas, kad spēlē "Nou Camp" stadionā."

"Visi redzēja, kas notika. "Barcelona" ir pasaules labākā komanda, bet mēs varējām saasināt cīņu. "AC Milan" labi spēlēja līdz otriem ielaistajiem vārtiem. Ja tur bija 11 metru soda sitiens, tad arī pret mani bija jādod," piebilda pieredzējušais zviedru uzbrucējs.

Arī "AC Milan" aizsargs Masimo Abrozīni pauda izbrīnu par tiesneša rīcību, jo līdzīgas epizodes ir ļoti bieži un tad jau vienmēr vajadzētu dot "pendeles", taču visasāk izteicās Milānas kluba galvenais treneris Masimiljāno Alegri. "Nožēlojams tiesneša lēmums. Līdzīgā spēlē nedrīkst tādas "pendeles" dot, un vēl neilgi pirms pārtraukuma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!