Foto: Reuters/Scanpix
Albānijas futbola izlasi varētu izslēgt no 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču saraksta par iespējamu spēles rezultāta ietekmēšanu, informē Serbijas portāls "kurir.rs".

Kā zināms, Albānija svētdien kvalifikācijas turnīra noslēdzošās kārtas spēlē izbraukumā ar 3:0 pieveica Armēniju, pirmo reizi vēsturē iekļūstot finālturnīrā. Tiesa, pēc spēles albāņu un serbu medijos parādījusies informācija par iespējamu spēles rezultāta sarunāšanu. Līdz ar to Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) veiks Albānijas-Armēnijas dueļa izmeklēšanu.

Medijos publicētā informācija vēstīja, ka Albānija piedāvājusi milzīgu naudas summu (500 000 eiro katram) četriem Armēnijas izlases futbolistiem, lai tiktu pie vēlamā rezultāta.

Aizvadītās spēles devītajā minūtē bumbu netīši savos vārtos ieraidīja armēnis Kamo Hovhanisjans. 23.minūtē pēc soda sitiena Albānijas pārsvaru dubultoja Berats Himšiti, bet punktu cīņai otrajā puslaikā pielika uz maiņu iznākušais Armando Sadiku.

I apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā pēc astoņām kārtām pie 21 punkta tika Portugāle, kurai ar 14 punktiem sekoja Albānija, bet pie 12 punktiem tika Dānija.

Savukārt Serbija un Armēnija savāca attiecīgi četrus un divus punktus.

Ja tiks konstatēta rezultāta sarunāšana šajā mačā, Albānijas vietā uz finālturnīru dosies Dānija, bet Serbijai būs iespēja pacīnīties "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta finālsacensībām.

Zīmīgi, ka Armēnijas izlases vārtsargs Gevorgs Kasparovs apstrīdējis medijos pausto informāciju, norādot, ka viņa komandas spēlētāji netika iesaistīti spēļu sarunāšanā.

Vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā pašlaik sev nodrošinājušas Anglija, Čehija, Islande, Austrija, Spānija, Šveice, Itālija, Beļģija, Vācija, Polija, Krievija, Portugāle un Rumānija, kā arī mājiniece Francija.

Zīmīgi, ka jau piecas komandas garantējušas sev vietu finālturnīrā kā Eiropas čempionāta debitantes - Islande, Ziemeļīrija, Velsa, Slovākija un Albānija.

Kā zināms, otrdien atlases turnīra noslēdzošo maču aizvadīs arī Latvija, savā laukumā spēkojoties pret Kazahstānu. Tiesa, abas vienības jau zaudējušas izredzes kvalificēties finālturnīram, tomēr šī mača zaudētāji paliks apakšgrupas pēdējā vietā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!