Foto: LETA

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Riga" papildinājusi sastāvu ar nu jau bijušo "Jelgavas" aizsargu Vitāliju Smirnovu, kurš pirms vairākiem gadiem spēlēja arī valstsvienībā, informē klubs.

Pašlaik 30 gadus vecais Smirnovs ar rīdziniekiem noslēdzis līgumu uz vienu gadu.

Smirnovs savu futbolista karjeru sāka šobrīd problēmu māktajā Rīgas "Skonto" klubā, kura pirmajā komandā spēlēja līdz 2011.gadam. Pēc tam viņš pārstāvējis arī "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" rindas, bet pērn atgriezās "Skonto" sastāvā.

"Skonto" komanda gan netika pielaista startam šī gada Latvijas virslīgā, turklāt to jau ilgu laiku vajā pamatīgas finansiālas problēmas. Šo sezonu Smirnovs pavadīja "Jelgavā", otro gadu pēc kārtas kļūstot par valsts vicečempionu.

"Skonto" sastāvā Smirnovs 2004. un 2010. gadā kļuva par Latvijas čempionu.

Smirnovs 2010. gadā debitēja arī Latvijas pieaugošo izlasē. Valstsvienībā viņš pašlaik nospēlējis septiņas spēles un guvis vienus vārtus, bet uz nacionālo komandu viņš nav izsaukts jau vairākus gadus.

Jau ziņots, ka ambiciozā "Riga" ļoti nopietni gatavojas nākamā gada sezonai, savu sastāvu papildinot ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem.

Pagājušajā nedēļā tika noslēgts līgums ar uzbrucēju Daniilu Turkovu, kurš šogad pārstāvēja vicečempioni "Jelgavu", kā arī ar Latvijas U-21 izlases aizsargu Viktoru Litvinski. Tāpat komanda piesaistījusi Latvijas izlases pussargu Artūru Zjuzinu, valstsvienības kreisās malas aizsargu Antonu Kurakinu un kādreizējo ASV jaunatnes izlases spēlētāju Alfrēdu Koromu Šemu, bet līgumi tika pagarināti ar aizsargiem Oļegu Timofejevu un Sergeju Šumeiko, komandas kapteini Oļegu Laizānu un pussargu Ēriku Punculu.

Aizvadītajā sezonā "Riga" ar 36 punktiem 28 spēlēs ieņēma piekto vietu virslīgā, bet RFS atpalika par punktu un bija sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!