Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola izlase trešdien paziņoja tos 23 spēlētājus, kuri būs komandas pieteikumā šī gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Visi Anglijas izlases futbolisti pārstāv futbola dzimtenes komandas. Vislielākā pārstāvniecība izlasē būs no Totenhemas "Hotspur" vienības, kuras kreklā spēlē pieci valstsvienības futbolisti.

Pa četriem spēlētājiem būs no premjerlīgas čempiones Mančestras "City" un vicečempiones Mančestras "United", pa diviem futbolistiem būs no Lesteras "City" un "Liverpool", bet pa vienam no Stokas "City", Liverpūles "Everton", "Burnley", kā arī Londonas komandām "Chelsea", "Crystal Palace" un "Arsenal".

Uz Pasaules kausa finālturnīru nedosies pieredzējušais vārtsargs Džo Hārts, kurš izlasē aizvadījis 75 spēles. No pieteikumā iekļautajiem trīs vārtsargiem izlasē visvairāk spēļu - septiņas - ir Džekam Batlendam no Stokas "City".

Pieredzes bagātākais ar 58 spēlēm izlasē ir Gerijs Kehils, kurš pārstāv Londonas "Chelsea" komandu. Vairāk nekā 30 mačus valstsvienībā aizvadījuši aizsargi Kehils un Kails Volkers, pussargi Džordans Hendersons, Rahīms Stērlings un Ešlijs Jangs, kā arī uzbrucējs Denijs Velbeks.

Savukārt izlasē nevienu maču nav aizvadījuši "Liverpool" aizsargs Trents Aleksanders-Arnolds un "Burnley" vārtsargs Niks Pops.

"Komanda ir jauna, tajā pat laikā ar pieredzējušiem futbolistiem sastāvā. Uzskatu, ka izdevies izveidot sabalansētu komandu, ņemot vērā pieredzi, raksturu un pozīcijas," savu izvēli skaidro Anglijas izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Kā prognozēts, ārpus sastāva palicis ne tikai Hārts, bet arī pieredzējušais pussargs Džeks Vilšīrs.

No izsauktajiem 23 futbolistiem izlasē rezultatīvākie bijuši Velbeks un Herijs Keins, kuri guvuši attiecīgi 15 un 12 vārtus.

Anglija Pasaules kausa G apakšgrupā spēlēs kopā ar Beļģiju, Tunisiju un Panamu.

Anglijas futbola izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīram:

vārtsargi - Džeks Batlends (Stokas "City"), Džordans Pikfords (Liverpūles "Everton"), Niks Pops ("Burnley");

aizsargi - Kails Volkers, Džons Stounss (abi - Mančestras "City"), Herijs Megvairs (Lesteras "City"), Kerans Tripjers, Denijs Rouzs (abi - Totenhemas "Hotspur"), Ešlijs Jangs, Fils Džonss (Mančestras "United"), Gerijs Kehils (Londonas "Chelsea"), Trents Aleksanders-Arnolds ("Liverpool");

pussargi - Eriks Daiers, Dela Alli (abi - Totenhemas "Hotspur"), Džesse Lingārds (Mančestras "United"), Džordans Hendersons ("Liverpool"), Rubens Loftuss-Čīks (Londonas "Crystal Palace"), Fabians Delfs (Mančestras "City");

uzbrucēji - Džeimijs Vārdijs (Lesteras "City"), Markuss Rešfords (Mančestras "United"), Rahīms Stērlings (Mančestras "City"), Herijs Keins (Totenhemas "Hotspur"), Denijs Velbeks (Londonas "Arsenal").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!